Cemaatçi yazarlardan Hüseyin Gülerce ifşaatları

AKP-Cemaat kavgasında iktidarın safını seçen Hüseyin Gülerce, Cemaatçi yazarları bir kez daha kızdırdı. Tuncay Opçin ve Bülent Keneş, Gülerce’ye öfkelerini dile getirirken önemli ifşaatlarda da bulundu.

Haber Merkezi

AKP-Cemaat kavgasında iktidardan yana tavır alarak Gülen Cemaati’yle köprüleri Hüseyin Gülerce bir kez daha Cemaatçi yazarları kızdırdı. Gülerce Twitter adresinden eski gazetesi Zaman’a ve Hürriyet’e yüklendi.

‘SAVAŞA GİREN MIZIKLANMAZ, SONUCUNA KATLANIR’

Gülerce Twitter’da, “Zaman ve Hürriyet gazeteleri provokasyon peşinde. Şehit cenazeleri üzerinden halkı hükümete karşı kışkırtıyorlar. Birer savaş cephesi oldular. Bir yandan hükümete karşı açıktan kin ve nefretle dış destekli savaş yürütmek bir yandan da basın özgürlüğü çiğneniyor demek ikiyüzlülüktür. 1 Kasım'daki seçimde HDP barajı aşamazsa, Hürriyet ve Zaman'ın hali nice olur? Gazetecilik yerine savaşa giren, mızıklamaz, sonucuna katlanır” diye yazdı.

'TÜRKİYE'Yİ TAŞ TAŞ ÇALSALAR...'

Gülerce’nin bu tweetlerine bazı Cemaatçi yazarlar sert tepki gösterirken, Gülerce’nin Zaman’da çalıştığı dönemdeki bazı “icraatları” hakkında da ifşaatlarda bulundu.

Mehmet Baransu'yla birlikte "Pirus ve Devşirme Orduların Son Savaşı" başlıklı kitabı yazan Tuncay Opçin, Gülerce'nin Zaman'da çalıştığı dönemde "Türkiye'yi taş taş çalsalar yolsuzluk haberi istemiyorum" dediğini yazdı. 

 

Today's Zaman Genel Yayın Yönetmeni Bülent Keneş de Opçin'in yazdıklarını alıntılayarak, "Bir de 28 Şubat Süreci'nde "ben bu gazetede başörtüsü haberi istemiyorum" diyen kimdi? @huseyingulercee cevap versin" diye ekledi.

Bir takipçinin "şimdiye kadar niye sustunuz" diye sormasına tepki gösteren Keneş, "Susmadığımı en iyi @huseyingulercee bilir! Onun için haber müdürüyken işten atmaya kalkmıştı da GM'lükten olmuştu!" diye ekledi.