Cemaat medyası TKP'yi pek anlamadı...

TKP'nin dershane tartışmasıyla ilgili yaptığı açıklamanın ardından, Cemaat'e yakın Cihan Haber Ajansı, "TKP'den dershanelerin kapatılmasına destek" başlığıyla bir haber yaptı. Oysa TKP, dershanelerin kapatılmasını ve özel okulların devletleştirilmesini savunarak "AKP-Cemaat kavgasını biz bitirelim" demişti.

(soL - Haber Merkezi) AKP ile Cemaat arasında sert bir tartışmaya neden olan dershane konusuyla ilgili olarak, Türkiye Komünist Partisi tarafından bugün, "AKP-cemaat kavgasını biz bitirelim, sorunu kökten çözelim! Dershaneler kapatılsın, bütün özel okullar devletleştirilsin!" başlıklı bir açıklama yayınlandı.

Açıklamanın yayınlanmasından kısa bir süre sonra ise, Cemaat'e yakınlığı ile bilinen Cihan Haber Ajansı, Cemalettin Çandır imzasıyla "Türkiye Komünist Partisi’nden dershane kapatmaya destek" başlıklı şu haberi geçti:

"Türkiye Komünist Partisi (TKP), dershanelerin yasa ile kapatılması kararına destek verdi. TKP, 'Dershaneler kapatılsın, bütün özel okullar devletleştirilsin!' dedi.

TKP’den yapılan yazılı açıklamada, Türkiye’deki paralı eğitim eleştirildi. Parasız ve eşit eğitimin savunulduğu açıklamada, 'Bugün okullarda bilimsel eğitimden eser yok. Öğretmen olmak için gerekli eğitimi başarıyla bitiren bütün emekçiler, ülkenin eğitim alanındaki gereksinimlerini karşılamak için görevlendirilmeli, iş güvencesine sahip olmalıdır. Eğitim ve öğrenim bütün kademelerinde parasız olmalı ve devlet tarafından sağlanmalıdır. Bunun için vakıf/özel üniversiteler dahil, bütün okullar devletleştirilmelidir.' denildi.

Eğitim ve öğretim müfredatının bilim kılavuzundan yeniden gözden geçirilmesi gerektiği ifade edilen açıklamada, 'Sorunu kökten çözelim dershaneler kapatılsın, bütün özel okullar devletleştirilsin!' ifadelerine yer verildi."

Cihan'ın, TKP'nin açıklamasını "AKP'ye destek" gibi göstermeye çalıştığı görülürken, TKP, AKP'nin "dershaneleri özel okul yapma" planına karşı tüm özel okulların devletleştirilmesini, ayrıca eğitimin parasız, bilimsel hale getirilmesini, zorunlu din derslerinin kaldırılmasını ve imam hatip liselerinin kapatılmasını savundu.