Canlı yayında "sigortasız iş" teklifi

Kanal 7'de yayınlanan Mahmut Tuncer Show isimli canlı programda evlendirilen işsiz gence bir de iş bulundu. Programa telefonla bağlanan patron "sigortasız 800" dedi, sunucu teşekkür etti, damat da "allah razı olsun" dedi.

soL (HABER MERKEZİ) Kanal 7'de cumartesi geceleri canlı olarak yayınlanan "Mahmut Tuncer Show" isimli programın evlilik temalı "Mahmut Tuncer'le Bir Aşk Hikâyesi" isimli bölümünde ilginç bir olay yaşandı.

Programın sunucusu Mahmut Tuncer tarafından evlenmeleri sağlanan çiftten damadın işsiz olduğu ve kendisine Tuncer tarafından iş bulma sözü verilen programa damada iş vermeye gönüllü bir patron da katıldı. Programa İstanbul'dan telefonla bağlanan ve ismini "Ahmet Demir" olarak veren şahıs, damada Ümraniye'deki iş yerinde iş verebileceğini belirtti.

Tuncer tarafından ne kadar ücret vereceği sorulan patronun bu soruya "800-850 TL civarı" olarak yanıt vermesinin ardından patrona bu kez de işçisini sigortalayıp sigortalamayacağını soruldu.

Patronun bu soruya hiç tereddüt etmeden "bu ortamda sigorta yapamam, sigorta yapmayacağım" yanıtını vermesinin ardından, programda kısa bir sessizlik yaşandı.

Sigortasız işçi çalıştıracağını, yani suç işleyeceğini alenen beyan eden patronun sözlerine sunucu Tuncer'in verdiği yanıt teşekkür etmek olurken, işsiz damat da "allah razı olsun" dedi. Patronun teklifi kabul edildi ve bir genç işsizler ordusundan ayrılıp, güvencesiz çalışan işçiler ordusuna katıldı.

Yaşanan olay, kriz günlerinde patronlar "koşullar"ı bahane ederek nasıl alenen suç işleyebileceklerine canlı bir örnek teşkil ediyor.