Can Dündar ve Mirgün Cabas neden ekrana çıkmadı?

Kapatılan Karşı Gazetesi’nin emekçilerinin haklarını alabilmek için başlattıklarını direnişin bir benzeri de Artı Bir TV'de başlamak üzere.

Aylardır maaşlarını alamayan Artı Bir TV çalışanları patronajla bugün yaptığı toplantıdan da sonuç alamadı. Bunun üzerine Yavuz Oğhan, Can Dündar ve Mirgün Cabas bugün canlı yayına çıkmadı.

Oda TV'nin haberine göre Artı Bir TV çalışanları seslerini duyurmak için bir de twitter adresi açtı. Artı Bir Direniş adlı hesaptan yapılan açıklamada aylardır maaşların ödenmediğine dikkat çekilirken kanal yönetiminden de bu konuda bir açıklama yapılmadığı belirtildi.

Açıklama şöyle devam etti "Ev kirasını, faturalarını ödeyemeyen arkadaşlarımız var! İşe gelebilmek için eşten dosttan borç alan arkadaşlarımız var! Çocuğuna okul harçlığı veremeyen arkadaşlarımız var! Biriken maaşlarımızı almadan kepenk indirilmesine müsaade etmeyeceğiz. Bundan böyle bizi yalanlarla oyalamanıza müsaade etmeyeceğiz."

Artı1 TV’nin sahibi Altan Ertürk bir süre önce yaptığı açıklamada kanalı gazetecilerden oluşan bir yönetime devrettiğini belirterek "Yükü taşımak her gün daha da zorlaşıyordu" ifadelerini kullanmıştı.