Can Dündar: Cumhuriyet Gazetesi'nde elimizde silah ve sopalarla bekledik

Almanya'nın Köln kentinde, Gazeteci Uğur Mumcu ve Nazım Hikmet için anma düzenlendi.

DHA

Köln Üniversitesine düzenlenen anmaya oyuncu Tarık Akan, yazar ve program yapımcısı Nebil Özgentürk, gazeteci ve belgesel yapımcısı Can Dündar, tiyatro oyuncusu Rutkay Aziz, CHP milletvekilleri Durdu Özbolat ve Levent Gök ile İstanbul Esenyurt eski belediye başkanı Gürbüz Çapan katıldı. 

CAN DÜNDAR CUMHURİYET GAZETESİ'NDE ELİMİZDE SİLAH VE SOPALARLA BEKLEDİK

Etkinliğin podyum tartışması bölümünde sözü alan gazeteci Can Dündar, Türkiye'de gazetecilere sahip çıkılması çağrısında bulundu.

Sözlerine devam eden Dündar "Charlie Hebdo'ya yapılan kanlı baskın bu karanlığın, bu yobazlığın uluslararası çapta yaygınlaştığını gösteren çok önemli bir ölçüydü. Aynı günlerde biz Cumhuriyet Gazetesi'nde dergiyi yeniden bastığımız için benzer bir baskını iki hafta önce kimimizin elinde silah kimimizin elinde sopayla bekledik. Böyle bir ülkeden bahsediyoruz. Buna rağmen gazetecilik yapmaktan söz ediyoruz. Size sadece şunu söylemek isterim. Ne olur ölenlerin arkasından gözyaşı dökmek yerine yaşayanlara sahip çıkalım. İleride bizim filmleri de izleyip, 'ya iyi çocuklardı filan' demek yerine yazılanın, yapılanın yanında duralım; hakikaten safları sıklaştıralım. Ne olur bize zırh olun, kol kanat gerin." dedi.