Boyun eğmeyenlerin sesi çıktı: Boyun Eğme!

Haziran Direnişi'nin en önemli sloganlarından olan "Boyun Eğme" dergiye dönüştü.

Haber Merkezi

Boyun eğmeyenlerin yeni sesi "Boyun Eğme" çıktı. Haftalık olarak okuyucularıyla buluşacak olan "Boyun Eğme" yarın tüm meydanlarda halkla buluşacak.

"Bu düzen değişmelidir" manşetiyle halkla buluşacak olan derginin "Boyun Eğme’yle devam ederken…" başlıklı "başlarken" yazısından bir bölüm şöyle:

Yeni bir yayının “başlarken” yazısının altına Yayın Kurulu’nun ya da o dergi ya da gazetenin adını koymak âdettendir. Boyun Eğme’de bu alışkanlığı terk edecek, yalnız ilk sayıda değil, her hafta karşınıza bir partinin kolektif iradesini temsilen Merkez Komite imzasıyla çıkacağız. Bu parti, Türkiye’nin Komünist Partisi’dir; Komünist Parti’dir. Yıllardır gericiliğe, emperyalizme, milliyetçiliğe, liberalizme, sahte solculuğa ve en önemlisi sömürü düzenine karşı inatla mücadele eden, ilkelerinden, programından hiç ödün vermeyen parti. Türkiye’nin umudu, aklı ve geleceği olan parti.

...

Boyun Eğme, her açıdan bir örgütlenme aracıdır. Örgütlenme bir açıdan, sosyalizm mücadelesine daha fazla kişinin katılmasını sağlamaktır. Örgütlenme bir başka açıdan, sosyalizme inanan, onun için mücadele etmeye istekli olan ya da bu mücadelenin zaten içinde olan insanların belli bir siyasi-ideolojik doğrultuya yeniden ve yeniden örgütlenmesi demektir. Boyun Eğme, bu iki anlamıyla da örgütleyici bir yayındır. Bu yayınla, hep beraber, Türkiye’de Boyun Eğmeyenlerin hareketine güç verecek, onu adım adım yayacağız. Her hafta gündemde ve gündemimizde ne varsa, onlarla ilgili komünistlerin bakış açısını, elimizdeki verilerle somutlayarak, düzen medyasının değinmediği olgulara işaret ederek yansıtacağız. Lafımızı hiçbir başlıkta esirgemeyeceğiz. Boyun Eğmeyenlerin yayınında korkunun, eyyamcılığın, kişiliksizliğin, yalanın, düzeysizliğin, kolaycılığın yeri olmaz. Biliyoruz ki, emekçi halk, örgütsüz bir hiçtir. Boyun Eğme, emekçi halkın partisini güçlendirmek, onun militanlarını, dostlarını çoğaltmak için çıkıyor. Kendi dağıtım ağını kurarak, her birimizi, her birinizi bir Boyun Eğme dağıtıcısı olarak görerek…