Bir Sevda Türküsev hikayesi: Ben başarmak için doğdum...

CNN Türk'te katıldığı programda "yandaş" tavırlarıyla tepki çeken Sevda Türküsev, "kariyeri" itibariyle de tam bir "Yeni Türkiye" profili...

Haber Merkezi

CNN Türk'te katıldığı "Ne Oluyor?" programında 13 Şubat eğitim boykotuna karşı agresif ve AKP yandaşı tavırlarıyla tepki çeken Yeni Şafak yazarı Sevda Türküsev'in "kariyeri" çok şey anlatıyor.

Kişisel internet sitesinde lejant olarak "ben başarmak için doğdum" yer alan Türküsev'in "resmi biyografisinde şöyle yazıyor:

18 yaşında tekstil sektöründe dizaynır (designer) olarak çalışmaya başlamış ve sonra sırasıyla üretim, planlama ve diğer bölümlerde görev yapmıştır. Kariyerini en iyi biçimde şekillendirerek gerek iş gerekse sosyal hayatta kendini üst düzey yönetici olarak bilgi beceri ve davranışlarıyla kabul ettirmiştir. Türkiye’de büyük sirketlerde genel müdürlük yapmıştır.

En son2004-2008 yıllarında Özbekistan Taşkent şehrinde büyük bir entegre tekstil fabrikasının genel müdürlügünü yapmıştır. Yabanci bir ülke de -hele bir kadin olarak- böyle bir görevi yapmaktan dolayi kendini Türkiye’dekinden çok daha basarili görmektedir.

Patronluğu genç yaşından itibaren "deneyimleyen" Türküsev, çocukların "okulu kırmasına" sert tepki gösterirken, bir yandan da içindeki çocuğu hiç öldürmediğini klişesini tekrarlıyor:

Yazar hala kendisini ufak bir kız çocugu olarak nitelendirmektedir. Ona göre, yaşlanmamak için ve hayat mücadelesinde ayakta kalmak için hep çocuk kalmak gerekiyor.  Etrafindakilere sürekli söylediği  “İnsan içindeki çocugu öldürdügü zaman ölür, o zaman yaşlanır ve zorluklar karşısında dayanamaz. İçinizdeki çocuk sizi hayat bağlar, ayakta tutar. İşte bu yüzden, aman sakın ha, içindeki çocuğu öldürmeyin.

Sloganı "Akıl fen ilimleriyle ilerler, Vicdan din ilimleriyle ilerler” olan büyük yazarın uzmanlık ve hizmet silsilesi, "Yeni Türkiye"de "kanaat teknisyeni" olmak için gerekli şartları tamamlıyor:

Yazar halen “YAŞAM KOÇLUĞU- KİŞİSEL GELİŞİM PROFESYÖNELLİĞİ – KURUMSAL VE BİREYSEL DANIŞMANLIK” hizmetlerini de vermektedir. AİLE İÇİ İLETİŞİM- KADIN PANELLERİ- KİŞİSEL GELİŞİM- BAŞARI- Farkındalık- Değişim- Dönüşüm- İş Hayatında Başarı konularında seminerler, paneller konferanslar eğitimler vermeye devam etmektedir.