Beyaz TV'ye Rasim Ozan Kütahyalı cezası

Rasim Ozan Kütahyalı'nın sözleri nedeniyle RTÜK'ten Beyaz TV'ye ceza geldi.

RTÜK, Beyaz TV'de Rasim Ozan Kütahyalı'nın sözleri nedeniyle kanala, 5 kez program durdurma cezasının yanı sıra para cezası da verilmesini kararlaştırdı.

BBC Türkçe’ye bilgi veren CHP’li RTÜK üyesi İlhan Taşçı, ilgili kanunun yayınları düzenleyen şu maddelerinin ihlal edildiği gerekçesiyle aldıklarını söyledi:

– Yayınlar ırk, dil, din, cinsiyet, sınıf, bölge ve mezhep farkı gözeterek toplumu kin ve düşmanlığa tahrik edemez veya toplumda nefret duyguları oluşturamaz.
-Toplumun millî ve manevî değerlerine, genel ahlaka ve ailenin korunması ilkesine aykırı yayın yapılamaz.
– Yayın yapanlar Türkçenin, özellikleri ve kuralları bozulmadan doğru, güzel ve anlaşılır şekilde kullanılmasını sağlamak zorundadır; dilin düzeysiz, kaba ve argo kullanımına yer verilemez.

İlhan Taşçı, “Bu, toplumda nefret duygusu oluşturabilecek, ötekileştirici bir söylem. Bu sözler, toplumsal infial yarattı. Yaptırım kararı oybirliğiyle alındı. Diğer yayıncılara da örnek oluşturacak bir karara imza atmak istedik” dedi.

Kütahyalı’nın söz konusu ifadeye gelen yoğun tepkilerin ardından Kütahyalı programdan kovulmuş, hakkında birçok suç duyurusu yapılmıştı.