BBC'de bir skandal daha: Şimdi de yanlış taciz suçlaması

BBC'de yayınlanan bir programda taciz ile suçlanan bir politikacının aslında tacizci olmadığı taciz kurbanı tarafından açıklanınca, BBC bir kez daha zor duruma düştü.

BBC'de yayınlanan "Newsnight" isimli programda, ismi verilmeden "önemli bir Muhafazakar siyasetçi"nin taciz skandalına karıştığı iddia edildi. Programdan hemen sonra sosyal medya ve internette Margaret Thatcher döneminde Muhafazakar Parti'nin önemli bir ismi olan ve daha sonra Lordlar Kamarası'nda da yer alan Alistair McAlpine'in adı dolaşmaya başladı.

Wall Street Journal'ın haberine göre, 70 yaşındaki McAlpine dün bir açıklama yayımladı ve hakkındaki iddiaları "tamamen yanlış ve şerefine leke düşüren" olarak nitelendirdi. Ancak esas skandal bunadn sonra yaşandı. McAlpine'in açıklamasından birkaç saat sonra, Newsnight programındaki esas taciz kurbanı tanık olarak yer alan Steven Messham McAlpine'den özür diledi.

'Fotoğrafına baktım, o değilmiş'
McAlpine'nin olaya karıştığını BBC'ye söyleyen Messham, eski siyasetçinin fotoğrafına baktığını ve Newsnight'a söylediği kişiyle aynı kişi olmadığına karar verdiğini duyurdu. Messham McAlpine'e "içten ve mütevazı özürlerini" iletti.

Messham'ın açıklamasının ardından konuşan McAlpine, taciz mağdurunun kötü niyetli olduğunu düşünmediğini, eğer söylediği gibi kendisinin tacizci olduğunu söylüyorsa yalnızca yanlış insanı teşhis etmiş olduğunu söyledi.

BBC'den özür
BBC Cuma günü yayınlanan Newsnight programında özür dilerken, BBC İskoçya'nın şefi Ken MacQuarrie'nin BBC'nin başındaki isme bir rapor yazarak Newsnight'ın yayınını durdurduğu söylendi.

Programın sunucusu Eddie Mair, Cuma günü yayını bitirirken, "Newsnight Pazartesi günü geri gelecek, muhtemelen" dedi.

(soL - Dış Haberler)