Aralarında Fox TV'nin de bulunduğu 8 kanal kapatılıyor mu: RTÜK'ten açıklama

RTÜK, aralarında FoxTV'nin de bulunduğu 8 televizyon kanalının kapatılacağı iddialarına yanıt verdi.

RTÜK, 8 televizyon kanalının kapatılacağına ilişkin iddialar üzerine açıklama yayımladı. RTÜK, "kanalların lisanslarının iptaline dair bir gündemlerinin olmadığını" belirtti, "şimdiye kadar herhangi bir lisans iptalinin de gerçekleşmediğini" açıkladı.

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), aralarında Fox TV ve imcTV’nin de olduğu bazı televizyon kanallarının kapatılacağı yönündeki iddialarla ilgili bir açıklama yaptı.

RTÜK’ten yapılan açıklamada, konunun Üst Kurul’un gündemine gelmediği ve görüşülmediği belirtildi.

"Bu tür açıklamalarda, Üst Kurul’un yasalarla tanımlanan görevini yapmasına engel olma amacı sezildiği” ifadesinin kullanıldığı RTÜK açıklamasında, “Kamuoyunca bilinen terör yapılanmalarına ilişkin Üst Kurulca yapılması gereken işlemleri etkilemeye ve illegal yapılara destek vermeye yönelik bu haberler üzüntüyle izlenmektedir” denildi.

Açıklamada ayrıca, Üst Kurul’un herhangi bir medya hizmet sağlayıcıyı doğrudan kapatma yetkisi bulunmadığı da vurgulandı.

LİSANS İPTALİ YOK

Açıklamada, şimdiye kadar herhangi bir lisans iptalinin gerçekleşmediği belirtildi:

"Bugüne kadar bu maddeyle ilgili olarak herhangi bir medya hizmet sağlayıcının lisansı iptal edilmemiştir. Üst Kurul’un bu konuda da anayasal ve kanuni sorumluluklarını yerine getirmekle görevli olduğu unutulmamalıdır.

Üst Kurul, Anayasa ve 6112 sayılı Kanun çerçevesinde bu tür dış etkilerden uzak faaliyetlerini yapmaya devam etmektedir."

NE OLMUŞTU?
RTÜK’ün aralarında imc tv’nin de olduğu 8 televizyon kanalının kapatmak için harekete geçtiği iddiasını CHP Milletvekili Barış Yarkadaş gündeme getirmişti.

Yarkadaş, "Benim RTÜK’den edindiğim bilgiye göre, yarın; Can Erzincan TV, imc tv, Jiyan TV, Azadi TV, Özgür Gün TV, Hayat TV ve Van TV’nin lisanslarının tamamen ortadan kaldırılması, lisanslarının iptal edilmesi gündeme getirilecek" demişti.

Yarkadaş, Fox TV’nin ise şimdilik sadece para cezalarıyla "terbiye edilmeye çalışıldığını" belirterek, "Fox TV’nin şu an itibariyle kapatılması söz konusu değil ancak, kanala 4 para cezası verilecek. Fakat bu cezalar arttıkça lisansın iptaline giden bir sürecin önü açılmış olunuyor" demişti.