Anadolu Ajansı'ndan 'Fatih Terim' açıklaması

Anadolu Ajansı'nın Fatih Terim'in mekan basmasıyla ilgili haberi yayınlamaması üzerine haberi yapan muhabir İbrahim Evrim Ayral istifa ettiğini söylemişti. Konuyla ilgili Anadolu Ajansı'ndan yapılan açıklamada, "şahsın, olayın tüm taraflarının görüşünü almadan hazırladığı, yani haberin temel unsurlarından yoksun metni, editoryal değerlendirme neticesinde satın alınmaya uygun…

Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim'in Alaçatı'da mekan basmaya gitmesi ve sonrasında çıkan olaylara ilişkin hazırlanan haber Anadolu Ajansı tarafından yayınlanmamıştı.

Haberi yapan muhabir İbrahim Evrim Ayral da bu duruma tepki göstererek AA'dan istifa ettğini açıklamıştı.

Açıklamada, "Birkaç gün önce sosyal medya üzerinden yaptığı bir açıklama ile haberi yayınlanmadığı için Anadolu Ajansı’ndan istifa ettiğini belirten kişi Anadolu Ajansı personeli değildir. Anadolu Ajansı'na dışarıdan haber satan yüzlerce kişi vardır. Bu kişilerden birisi olan şahsın, olayın tüm taraflarının görüşünü almadan hazırladığı, yani haberin temel unsurlarından yoksun metni, editoryal değerlendirme neticesinde satın alınmaya uygun görülmemiştir" denildi.