Alçı ile Eğin gettoda buluştu!

Yeni Şafak yazarı Hayrettin Karaman’ın ‘İslami kurallara uygun yaşamayanlar için gettolar kurulsun’ önerisine Akşam gazetesinin iki ‘kavgalı’ yazarından destek geldi.

Akşam gazetesinin ‘kavgalı’ yazarları Negehan Alçı ve Oray Eğin, bugünkü köşe yazılarında ‘İslami kurallara uygun yaşamayanlar için gettolar kurulsun’ önerisine destek verdiler. Yeni Şafak gazetesinin ilahiyat profesörü yazarı Hayrettin Karaman’ın geçtiğimiz Pazar günü yayınlanan “Tahammül mü, hoşgörü mü?” başlıklı yazısında dile getirdiği öneriyi bugünkü köşe yazılarına taşıyan Alçı ve Eğin, önerinin aslında anlamlı olduğu konusunda ortaklaştı.

Alçı: Gettolaşma neden kötü olsun?
Karaman’ın ‘samimi’ bir şekilde dile getirdiği ve aslında tüm İslamcıların paylaştığı ‘İslami kurallara uygun yaşamayanları düzeltilmesi-tedavi edilmesi gereken mahluklar’ olarak gören anlayışı olumlayan Negahan Alçı, “Gettolaşma neden kötü olsun?” başlıklı bir yazı kaleme aldı.

Yazısında laikliği Ertuğrul Özkök’ün yaşam tarzı ile eşitleyen ve elitizm ile damgalayıveren Alçı, Karaman’ın yazısının ‘laiklerin gettolaşma paranoyası’nı hortlattığını ancak Karaman’ın önerisinin mantıklı olduğunu savundu.

Toplumsal hayatın siyasal iktidarın öncülüğünde tamamen dinselleştirilmesi gündemde değilmiş gibi yazan Alçı, demokrasinin “herkes kendi gettosunda yaşaması” olduğunu ileri sürdü.

İslama uygun yaşamayanlardan nefret edelim, onları asla hoşgörmeyelim çağrısında bulunarak aslında ağır bir suç işleyen Karaman’ın önerisini mantıklı bulan Alçı, şöyle yazdı:

“Kısacası ben gettolaşma paranoyasını samimi bulmuyorum. Bize ezberletilmiş korkular sorgulanmadan, ısrarla yeniden yeniden pişirilip önümüze getiriliyor. Biraz rahat olalım... Mahalleleşme, herkesin kendi inanç ve tercihi doğrultusunda kendine benzeyenle birlikte yaşaması demokrasi dışı değildir. Yeter ki hiçbir mahalle bir diğerini asimile etmeye çalışmasın, arada gidiş-gelişler olsun. Ve yeter ki mahalleler arasındaki iletişim kopmasın! Dolayısıyla Hayrettin Karaman'ın Müslüman bir çevrede yaşama arzusunu anlıyorum. Ancak onun Müslüman görmediklerini aykırı olarak etiketlendirip yaşam tarzlarına müdahale etme isteğini sonuna kadar kınıyorum.”

Eğin: Getto fena fikir mi?
Nagehan Alçı ile seçimler öncesinde birbirine giren Oray Eğin de, Alçı ile aynı gün yayınlanan yazısında “Getto fena fikir mi” diye sordu ve gettoda yaşanması durumunda İslamcı ve milliyetçi baskıdan kurtulunabileceğini savundu.

Alçı ile Eğin birbirine girmişti
12 Haziran’daki seçimin sonuçları belli oluncaya kadar AKP karşıtı bir çizgiye sahip olan Oray Eğin ile sıkı bir AKP destekçesi Nagehan Alçı, Mayıs ayında birbirine girmişti. MHP ile ilgili kasetlerin ortaya çıktığı günlerde MHP’li İhsan Baratçu’nun söylemediği bir cümleyi yazısına taşıyan, gerçek ortaya çıkınca ‘dil sürçmesi’ diyerek sıyrılmaya çalışan Alçı, yaptığının tetikçilik olduğu birçok kişi tarafından dile getirilince, aynı gazetede yazdığı Oray Eğin’i suçlamıştı. Alçı Eğin’in kendisine dönük saldırıyı yönettiğini ve Ergenekoncu olduğunu yazmıştı.

Eğin de Alçı’ya sert tepki göstererek “Bu kadının Akşam’da yazmasına izin vermeye devam edecek misini?” diye sormuştu.

Eğin kendisini hapsetmek isteyenlere teslim olmuştu
12 Haziran seçimlerinde AKP’nin yüzde 50 oy almasının ardından Oray Eğin, teslim bayrağını çekmiş ve köşesinde şu ifadelere yer vermişti:

“Başbakan Erdoğan Türkiye'nin lideridir. Türkiye Cumhuriyeti tarihinin en önemli siyasi figürlerinden biridir. Bu başarı sadece alkışlanabilir: İnsanları ikna etme gücü, başarısının eşdeğeri yoktur. Ona meydan okuyacak bir tek güç bile kalmamıştır.”

(soL - Haber Merkezi)