Akşam'ın işten çıkardığı Gülay Göktürk: Bu kadar toleranssız olduklarını bilmiyordum

Yiğit Bulut-Etyen Mahcupyan tartışmasına katılarak Mahcupyan'a destek veren Akşam gazetesi yazarı Gülay Göktürk'ün yazılarına son verildi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun fahri danışmanı Etyen Mahcupyan ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın danışmanı Yiğit Bulut arasında "sızdırılmış kişi" tartışması yaşandı, tartışmaya dahil olan Gülay Göktürk işten çıkarıldı.

Gazetede yayımlanan son yazısında Bulut'u hedef alarak Mahcupyan'a destek veren Göktürk, şu ifadeleri kullanmıştı:

Etyen Mahçupyan “Başkanlık ekonomiyi de düzeltir mi?” başlıklı son yazısında gittikçe azıtan bu trendi eleştirme “küstahlığını” gösterdi ya, işte onlardan biri hemen havaya zıpladı. Türkiye’nin en saygın yazarlarından birine “yüzsüz” “sızdırılmış” “küresel sermayenin beslemesi” gibi ifadelerle saldırdı. Sadece Mahçupyan’a saldırmakla kalmadı, ısrarla daha başka “sızdırılmışlar” olduğunun da altını çizerek birilerine de aba altından sopa gösterdi.

Eğer önemli bir titr taşımasaydı, sütunuma hiçbir şekilde sızamazdı ama ne yazık ki adının başında gülle gibi bir titr taşıyor ve bu durum hem AK Parti’nin itibarı, hem de başkanlık sistemi tartışmalarının selameti açısından ciddi tehdit oluşturuyor.

Bu yazının ardından işten çıkarılmasını Medyaradar’dan Alev Gürsoy Cimin’e değerlendiren Göktürk “Bu kadar toleranssız olduklarını bilmiyordum. Benim için değil ama gidişat açısından endişe verici” dedi.