Akşam'ın Genel Yayın Yönetmeni yandaşlıkta çığır açtı: Güçlü MİT Güçlü Türkiye

Akşam Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni İsmail Küçükkaya iliştirilmiş gazeteciliğini slogan atmaya kadar vardırdı. Küçükkaya, "Güçlü MİT Güçlü Türkiye" ifadesi ile ülkesinin istihbarat örgütünü slogan atacak kadar öven ilk gazeteci sıfatını kazanmış olabilir.

Dünyanın en çok konuşulan istihbarat örgütü CIA'nın (Merkezi Haber Alma Teşkilatı) ABD'nin emperyalist politikaları doğrultusunda hem ülke içinde hem de ülke dışında gazetecileri kullandığı, hatta bizzat satın aldığını bilinir. Ancak şimdiye kadar hiçbir gazetecinin "Güçlü CIA, Güçlü ABD" sloganını bir haberde ya da bir yazıda kullandığını duymadık. Ancak Akşam Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni İsmail Küçükkaya bugünkü köşe yazısında hükümet ve MİT övgüsünü "Güçlü MİT, Güçlü Türkiye" sloganına yazısında yer verecek kadar ileri götürdü.

MİT'e övgüler
İsmail Küçükkaya, bugünkü yazısında Hakan Fidan yönetimindeki MİT'e övgülerini sıraladı. Başbakan ve bakanların ardından MİT'in de gazetelerin genel yayın yönetmenlerini kurum binasında toplayarak brifing vermesini selamlayan Küçükkaya, kurumda son dönemde ciddi reformların yapıldığını belirterek bunlardan örnekler verdi.

MİT'in teşkilat mensuplarının ailelerini toplayarak gizlilik ile ilgili oldukça sıradan talimatlarını "büyük reformlar" olarak öven Küçükkaya, yazısının sonunda işi slogan atmaya kadar vardırdı.

Küçükkaya'nın "büyük reform" diyerek övdüğü MİT kararlarından bazıları şöyle:

"MİT'te görev yapan aile ferdiniz için Başbakanlık'ta çalıştığını söylemeyin. Buna artık kimse inanmıyor. Tam tersine birisi bunu duyduğunda MİT'te çalıştığınızı düşünüyor."

"Karşı casusluk çalışmalarının önemli bölümü açık istihbarata kayıyor. Internet, büyük tehlikeleri de beraberinde getiriyor. Teşkilat mensupları için sosyal ağlar zaten yasak. Yakınlarına yasaklayamayız ama uzak durmanızı tercih ederiz. Kimlik bilgilerinizi, görüntülerinizi ve telefonlarınızı da özellikle koruyun."

"Ailece oturup yeni bir yaşam öyküsü oluşturun. İnandırıcı olsun. Beraber yaparsanız, tutarlılık sorunu da çıkmaz. Ne kadar zaman geçse de ne kadar çok kişiye anlatsanız da bu formülle açık vermezsiniz."

İstihbarat örgütüne slogan düzen bir gazeteci ile ilk kez karşılaşıyor olabiliriz
Küçükkaya, bir gazetecinin nasıl olup da bu kadar övebileceğini anlayamadığımız MİT kararlarını sıraladıktan sonra işi slogan atmaya kadar vardırıyor.

"Türkiye, 21'inci yüzyıl dünyasında büyük aktör olacaksa hem tek tek kurumları güçlü olmak zorunda hem de kurumlar arasındaki işbirliğini başarıyla sağlamak durumunda. Güçlü MİT güçlü Türkiye."

Uludere Katliamı'nın üzerinden bir ay bile geçmemişken...
28 Aralık akşamı Şırnak Uludere'de 34 köylünün F-16'lar ile bombalanarak vahşice katledilmelerinin ardından daha bir ay bile geçmemişken, bu korkunç katliamda MİT'in yanlış istihbaratının rolünün olduğu iddiası konuşulurken, bir gazetecinin "Güçlü MİT Güçlü Türkiye" sloganını atması AKP iktidarında gazeteciliğin ne kadar düştüğünü de gözler önüne serdi.

(soL - Haber Merkezi)