AKP'nin sesi Akşam gazetesinin manşeti 1 gün dayandı...

AKP yandaşı Akşam gazetesi dünkü manşetinde "Alman usulü terör" diyerek, İstanbul'da bombalı saldırı uyarısı yapan Almanya'yı suçlamıştı. Bir gün sonra ise İstanbul'da bomba patladı...

Haber Merkezi

AKP yandaşı Akşam gazetesi, dünkü manşetinde Almanya'nın İstanbul'da bombalı saldırı uyarısını hedef tahtasına yerleştirmişti.

Bülent Şanlıkan imzalı haberde, "Almanya, panik yaratmak için İstanbul’da bomba patlatılacağına dair haberler yayan terör örgütünün ekmeğine, konsolosluk ve okullarını kapatarak yağ sürdü" deniyordu.

"HDP milletvekillerinin ve terör örgütü PKK elebaşlarının 'Baharda büyük kalkışma olacak' şeklindeki açıklamalarının ardından karanlık eller Twitter, Facebook, WhatsApp ve SMS aracılığıyla vatandaşlara 'Hafta sonu her yerde bomba patlayacak. Her semtte çatışmalar çıkacak" şeklinde mesajlar göndermeye başladı" diyerek devam eden haberde, bu iddiaların "elden ele yayıldığı" ve panik yaratıldığı iddia edildi.

Haberde Başbakan Davutoğlu'nun sözlerine de yer verildi. Davutoğlu, dünkü habere göre, "Emin olunsun ki Ankara ve İstanbul'da güvenlik tedbirleri alınmıştır" dedi.

Akşam'ın dünkü manşeti ise 1 gün dayandı. Bugün İstiklal Caddesi'ndeki bombalı saldırıda ilk belirlemelere göre 4 yurttaşımız hayatını kaybetti.

İşte o manşet: