AKP'lilere 'Atatürk' talimatı mı verildi?

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, "Cumhuriyetimizin banisi Gazi Mustafa Kemal" ve "Aziz Atatürk" çıkışı sonrası AKP'li yazarlar art arda Atatürk övgülerine başladı.

Haber Merkezi

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın son dönemde artan "Atatürk" vurgularına AKP'li yazarlar da köşelerinden katılıyor.

Mahmut Övür'ün gündem olan "Atatürk" yazısı sonrası bugün Star'dan Ardan Zentürk, Mustafa Kemal Atatürk'e yönelik eleştirilere tepki göstermiş ve “'Kemalist vesayet sistemi' diye bi’şey yoktur. Türkiye’nin 1952’de NATO’ya girmesiyle hızla yapılanan 'NATO’cu/küresel vesayet sistemi' vardır, Bunun da Mustafa Kemal Atatürk’le hiç bir bağı yoktur" ifadelerini kullanmıştı.

Bu isimlere bir destek de Habertürk yazarı Nagehan Alçı'dan geldi.

"Atatürk’ü sevmek" başlıklı bir yazı kaleme alan Alçı, "Her sene 29 Ekim coşkulu kutlanır ama gördüğüm kadarıyla 15 Temmuz’dan sonra değişen bir şeyler var. O akşam hepimize yönelen tehdit ne kadar farklı olursak olalım bizleri ortak değerlerde kenetledi. Bu değerlerin başında da Mustafa Kemal Atatürk ve Cumhuriyet geliyor" dedi.

"Cumhuriyete daha çok sahip çıkıyor, onun önemini daha net görüyoruz 2015 Temmuz’undan beri" diyen Alçı, Ancak bu, eskinin tabularla yüklü günlerine dönmek anlamına gelmiyor, gelmemeli. Atatürk’ü sevmek, onu kutsallaştırmak değildir. Onu doğruları ve yanlışlarıyla değerlendirebilmek, hakkında konuşabilmektir. O nedenle post 15 Temmuz’un yarattığı iklimi iyi değerlendirebilir, buradan sağlıklı bir 'Mustafa Kemal sevgisi' üretebilirsek toplumdaki kutuplaşmanın da, birçok gerilimin de önüne geçebiliriz. Ancak bunu başarabilmek için öncelikle Mustafa Kemal Atatürk’ü, öfkeli, dogmatik Atatürkçülerin tekelinden kurtarmak gerekiyor..." ifadelerini kullandı.

Art arda gelen bu yazılar ve Alçı'nın "yeni Atatürk" kurgusu, bu adımların devamının geleceği yorumlarına neden oldu.