AKP'li yazar Cem Küçük: Can Dündar’ın tutuklanması çok haklıdır!

AKP'li yazarlar Can Dündar'ın tutuklanmasından memnun. Star yazarı Cem Küçük, "Can Dündar’ın tutuklanması çok haklıdır!" başlıklı bir köşe yazısı kaleme aldı.

Haber Merkezi

AKP'nin yayın organlarından Star yazarı Cem Küçük, Can Dündar'ı hedef alan bir yazı kaleme aldı.

Küçük, "En baştan söyleyeyim ki, Can Dündar’ın tutuklanması tamamen haklıdır ve evrensel standartlara uygundur. Can Dündar ABD’de ve İngiltere’de de bu suçu işleseydi tutuklanırdı. Hatta bu kadar bile beklenmezdi ve hukuktan ziyade istihbarat yöntemleriyle erkenden içeri atılırdı" diyerek yazısında şu ifadeleri kullandı:

ABD’deki düzeni iyi bilen herkes bu gerçeği bilir. ABD’de her türlü ifade özgürlüğü sınırsızdır ama milletin ve devletin güvenliğini ihlal edecek işler yapıldığı an cezası kesilir. Eğer MİT TIR’ları DAEŞ’e yardım ediyor başlıklı külliyen yalan örgütsel propaganda ABD’de ve İngiltere’de olsaydı Julian Assange’in başına ne geldiyse Can Dündar’ın da başına o gelirdi. Biliyorsunuz Amerikan ve İngiliz devletinin sırlarını açığa çıkartan ve en mahrem bilgileri redaksiyonsuz yayınlayarak milli güvenliği ihlal eden Assange hakkında tecavüz suçundan tutuklama kararı alındı. Hatta o yüzden ABD’nin istihbarat memuru olarak burada çalışan Benjamin Harvey gibiler bile Assange’ın suçunun basınla ilgisi yok yalanıyla savunmaya geçtiler. Türk devleti daha dürüst ve doğrudan bir devlet. Böyle uydurma bahanelere sığınmıyor.