AKP'li Sevilay Yükselir'in hayır korkusu: O sandıktan evet çıkmaz...

AKP'ye yakınlığıyla bilinen Habertürk yazarı Sevilay Yükselir, "Şimdiden uyarıyorum. Eğer bu soruların cevapları karşılık bulmazsa, referanduma yangından mal kaçırır gibi gitmeye kalkarsanız o sandıktan evet çıkmaz!" dedi.

Haber Merkezi

Habertürk gazetesi yazarı Sevilay Yükselir, referandumda hayır korkusunu köşesine taşıdı.

AKP'ye yakın isimlerden olan Yükselir, Cumhurbaşkanı Hukuk Başdanışmanı Mehmet Uçum'la yaptığı konuşmayı anlatırken, Uçum gibi isimlerin halkı başkanlığa ikna edebileceğini ve iktidara yakın televizyonlara böyle isimlerin çıkması gerektiğini söyledi.

"Bu değişiklik doğru anlatılamıyor halka. Anlatabilen çok az kişi var. Mehmet Uçum bunlardan biri. Belki başka isimler de vardır bilmiyorum ama bu değişikliğin halka anlatımında öne çıkacak insanlar, kesinlikle bu değişikliği içselleştirmiş insanlar olmalı. Uçum mesela bu yüzden başarılı" diyen Yükselir, yazısında şu ifadeleri kullandı:

Bu bir rejim değişikliği değil özü itibarıyla, bu bir yönetim değişikliği ama muhalefet işine öyle geldiği için bunu bu biçimde dile getiriyor. Amaçları sadece zihinleri bulandırmak. Başarılı oluyorlar mı peki? Bence oluyorlar. Zihinler gerçekten bulanık. Hem de öyle böyle değil. AK Parti’ye ölesiye bağlı olduğunu bildiğim bazı arkadaşlarım muhtemelen nisan ayında yapılacak referandumda ret oyu vermeyi düşünüyor mesela.

Dün daha saçlarımı emanet ettiğim kuaförüm Yavuz, 15 Temmuz gecesi ilk sokağa fırlayan, köprüye gidip tankların önüne ilk atlayanlardandır. Diyor ki: “Referandumda hayır oyu vereceğim!” “Niye?” diye soruyorum. “Çünkü bu başlı başına bir rejim değişikliği getiriyor. Atatürk’ün güç bela kurduğu Cumhuriyet’i ortadan kaldıracak, ülkenin yönetimini bir kişinin iki dudağı arasına bırakacak bir değişikliğe onay vermem!” yanıtını veriyor.

...

Tabii Yavuz aslında bir örnek. Böyle milyonlarca insan var, kafasında deli sorular olan. Şimdiden uyarıyorum. Eğer bu soruların cevapları karşılık bulmazsa, referanduma yangından mal kaçırır gibi gitmeye kalkarsanız o sandıktan evet çıkmaz!