AKP'li Metiner'den saldırı yorumu: IŞİD yapmış olabilir ama Kılıçdaroğlu daha tehlikeli!

Yandaş "gazete" Star'ın AKP'li yazarı Mehmet Metiner, bugünkü köşesinde Atatürk Havalimanı'ndaki saldırıyı yorumladı. Metiner, IŞİD'in de Kılıçdaroğlu'nun da aynı misyona sahip olduğunu savunarak, "Kılıçdaroğlu IŞİD'ten daha tehlikeli" dedi.

Haber Merkezi

Yandaş "gazete" Star'ın AKP'li yazarı Mehmet Metiner, bugünkü köşesinde Atatürk Havalimanı'ndaki saldırıyı yorumladı. Metiner, IŞİD'in de Kılıçdaroğlu'nun da aynı misyona sahip olduğunu savunarak, "Kılıçdaroğlu IŞİD'ten daha tehlikeli" dedi. 

Metiner, Atatürk Havaliamı'ndaki IŞİD eyleminin hemen ardından "Bu bir PKK eylemi" demişti. Star "gazete"sindeki bugünkü köşe yazısında, "Salı akşamı gerçekleşen kanlı eylemin, PKK tarafından yapıldığına dair ilk yorumlarım boşa çıksa bile bu, PKK’nın bu tür eylemler yapmayacağı anlamına gelmiyor" diyerek çark etti.

Metiner, yazısında terör eylemlerinden CHP lideri Kılıçdaroğlu'nu sorumlu tuttu ve Kılıçdaroğlu'nun IŞİD ve PKK'den daha "tehlikeli" olduğunu iddia etti.

İŞTE O YAZI

Metiner'in "Sizce hangisi daha tehlikeli?" başlıklı yazısından bazı bölümler şöyle: 

"Salı akşamı gerçekleşen kanlı eylemin, PKK tarafından yapıldığına dair ilk yorumlarım boşa çıksa bile bu, PKK’nın bu tür eylemler yapmayacağı anlamına gelmiyor.

Mübarek Ramazan ayında gerçekleştirdikleri Vezneciler olayı ortada.

Diyarbakır’da örgütün uyuşturucu tarlalarına ve hayatî önemdeki üslerine yapılan başarılı operasyonların yanı sıra, Kandil’in doğrudan yönetimindeki belediyelere ilişkin olarak getirilmesi öngörülen yasal düzenlemelerin Kandil’deki terör baronları üzerinde oluşturduğu tepkiyi tahmin etmek zor değil.

Karayılan’ın tehdit dolu açıklamaları bunu doğrular nitelikte.

Bu eylemin arkasında DAEŞ çıkarsa şimdilik bunun tek açıklaması İsrail ve Rusya dolayısıyla olabilir. Ama özellikle İsrail faktörü belirleyicidir.

DAEŞ kendince,'“İslam dünyasına ve Filistin davasına ihanet!' iddiasıyla Türkiye’yi cezalandırdığı algısını oluşturmak istiyor.

Filistin davasının liderleri bu anlaşmadan duydukları memnuniyeti dile getirirken, DAEŞ’in durumdan vazife çıkarmaya çalışması kendi bağnaz ideolojisiyle ve duruşuyla alakalı.

PKK da pekâlâ bu eylemi yapabilirdi.

Kılıçdaroğlu kimin adamı?

Kılıçdaroğlu’nun aynı üst aklın emrindeki bir siyasi aparat olduğuna kendi adıma hiç kuşku duymuyorum.

Kılıçdaroğlu tam bir proje.

CHP, üst aklın ele geçirdiği bir siyasi üsse dönüşmüş bulunuyor.

Dikkat ederseniz, Türkiye düşmanı o üst aklın ve emrindeki terör örgütlerinin rahatsız olduğu tek bir kişi var: Recep Tayyip Erdoğan. DAEŞ de, PKK da Erdoğan liderliğine fena halde düşman.

Boyunduruk altına alamayacaklarını gördükleri Erdoğan’ı, terör sopasıyla hizaya getirmeye çalışıyorlar.

Kılıçdaroğlu işte tam olarak bu projenin siyasetini yapıyor.

Hangi terör örgütü eylem koyarsa koysun bir bakıyorsunuz Kılıçdaroğlu sorumlu olarak Erdoğan’ı gösteriyor. Hatta daha ileri giderek Erdoğan’ı akan kandan sorumlu bir katil olarak suçluyor.

DAEŞ’in eyleminden de, PKK’nın eyleminden de Erdoğan’ı sorumlu tutacak kadar işi ileri götüren Kılıçdaroğlu, AK Parti Hükümeti’nin yeni dış politika hamlelerinden de tıpkı efendileri gibi rahatsızlık duyuyor.

O yüzden diyorum ki; Kılıçdaroğlu’nun siyaseten üstlendiği rol ile o terör örgütlerine biçilen rol birbirini tamamlıyor.

Birinin siyaseten yapmaya çalıştığını, ötekisi bombayla yapmaya çalışıyor.

Sizce hangisi daha tehlikeli?"