AKP'li Külünk'ten Yeni Şafak muhabirine: 'Saygısız, ahlaksız, başındaki örtünün manasını öğren'

AKP İstanbul Milletvekili Metin Külünk, Yeni Şafak muhabirine "saygısız, ahlaksız, başındaki örtünün manasını öğren" dedi.

AKP İstanbul Milletvekili Metin Külünk, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın AKP İstanbul İl Danışma Meclisi Toplantısı esnasında yaptığı konuşmayı izleyenler arasında bulunan Yeni Şafak muhabiri Kübra Kara'ya "Saygısız, ahlaksız. Olmaz olsun ya. Ya Yeni Şafak'tan ya da Star'dandır" sözleriyle çıkıştı.

AKP'ye yakınlığıyla bilinen Yeni Şafak'ın "Külünk'ten gazeteciye ağır hakaret" başlığıyla duyurduğu habere göre Metin Külünk, gazeteci Kübra Kara'nın yanına gelerek, "Abla sen gazeteci misin? Sen öne geç, ben öyle oturayım" dedi. Kara'nın, "Ben fotoğraf çekmek için burada oturdum" şeklinde karşılık vermesi üzerine sinirlenen Külünk, "Edepsiz, edepsiz. Hangi gazetedesiniz? Patronlarınızla konuşurum. Benim adım Metin Külünk, yaz. Bırak gazetecilik yapmayı" diye bağırdı.

Yeni Şafak olayı "AK Parti İstanbul Milletvekili Metin Külünk, partisinin programını haber yapmaya çalışan muhabirimize, ağza alınmayacak hakaretler savurdu" sözleriyle duyurdu.

'Başındaki örtünün manasını öğren'
Muhabirin "Metin Bey, lütfen" şeklindeki uyarısına aldırmayan Külünk, 'Saygısız, ahlaksız. Olmaz olsun ya. Ya Yeni Şafak'tan ya da Star'dandır' şeklinde bağırarak, "Başındaki örtünün manasını öğren" dedi.

Muhabir Kara'nın "Kameralar var çekim oluyor, lütfen" sözlerine ise Külünk "Duysunlar ne olacak ki? Kameraların önünde de söylerim. Saygısızlığını tescil etmek için kameralara da kullanırım merak etme. Edepsiz, edepsiz. Hangi gazetedesiniz? Patronlarınızla konuşurum. Benim adım Metin Külünk, yaz. Bırak gazetecilik yapmayı. Ben baban yaşındayım" diyerek cevap verdi.