AKP'de Erdoğan'a karşı hamle hazırlığı yapıldığı ilk kez bu kadar açık yazıldı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın görevden aldığı Ahmet Davutoğlu'na ve partinin bir dönem kurmay kadrosunda yer alıp tasfiye edilen isimlere yakın yazarlar Karar gazetesinde buluşmaya devam ederken, bu ekipten, Erdoğan'a karşı hamle hazırlığı yapıldığına ilişkin ilk somut bilgiler gelmeye başladı. Karar yazarı Hakan Albayrak, ilk kez açık şekilde Erdoğan'a karşı harekete geçileceğini…

Haber Merkezi

Etyen Mahçupyan, Mustafa Karaalioğlu, Mehmet Ocaktan, Yusuf Ziya Cömert, Elif Çakır, Yıldıray Oğur ve son olarak da Akif Beki'nin de kadrosuna katıldığı Karar gazetesi, AKP içindeki Erdoğan karşıtlarının yayın organı haline dönüşürken, bu ekibin sessizliği de yavaş yavaş sona eriyor.

Referandum sürecinde özellikle Etyen Mahçupyan ilk ciddi salvoları yapan isim olmuş, gazeteden referandumda "hayır" açıklamaları gelmişti.

Referandumun ardından AKP içindeki tartışmalar sürerken, son günlerde özellikle Hakan Albayrak'ın yazdığı yazılar gündem olmaya başladı.

KUVVEDEN FİİLE...

"Eski AK Parti’ye, ortak akla, kadro hareketine duyulan özlem ifade ediliyor. Gittikçe yükselen bir tepki var. Bu tepki şimdilik homurtu halinde ama ‘kuvveden fiile çıkması’ an meselesi" diyerek yeni parti sinyali veren Albayrak'ın bu sözleri oldukça dikkat çekerken, AKP'li Star yazarı Ahmet Kekeç'ten bu sözlere anında yanıt geldi.

Kekeç, "Erdoğan çekilsin’ diyen AKP’li yazar" başlıklı yazısında, an meselesi ifadesini bir gelişmeyle ilişkilendirebileceklerini söylerken, "AK Parti içinden çıkacağına göre, Karar yazarının gadre uğradığını düşündüğü isimlerin (Babacan’ların, Davutoğlu’ların) böyle bir çalışma içinde olabileceklerini varsayabilir miyiz? Böyle mi anlamalıyız? Karar yazarı “tehdit dilini” bırakıp açık konuşsa, daha saygın bir muhalif tutumu benimsemiş olmaz mı?" ifadelerini kullanmıştı.

DAHA AÇIK KONUŞMAYA BAŞLADI

Kekeç'in yazısının ardından bugün yeniden konuya ilişkin bir yazı kaleme alan Albayrak, Kekeç'in dediği gibi daha açık konuşmaya başladı.

"Cıvıl cıvıl bir hareket" başlıklı yazısında yeni "hareket"in haberini veren Albayrak, "AK Parti çevrelerinde yükselen tepkinin şimdilik homurtu halinde olduğunu ama yakında ‘kuvveden fiile’ çıkabileceğini söyledik. Yani: Belli konulardaki tarz-ı siyasete tepki duyan kimi parti büyükleri, milletvekilleri, bakanlar, eski bakanlar, bu tepkilerini açıkça ifade etmeye başlayabilir" dedi ve ekledi:

Bazıları ‘Kendiliğinden düzelir’ diye bekliyordu; o ümidi kaybediyorlar. Bazıları ‘Linç edilirim’ diye korkuyordu; o korkuyu aşıyorlar. Bazıları ‘Ne yapsak beyhude’ yılgınlığı içindeydi; o yılgınlığı atıyorlar. Kendi aralarında konuşup dertleşiyor, sonra ‘Dertleş dertleş, nereye kadar?’ diye kendi kendilerine kızıyorlar. ‘Bir şeyler yapmamız lazım’ diyorlar; ‘Milletin önüne çıkıp bu meseleleri açık açık konuşmamız lazım.’

Bunu yapacak gibiler. Doğrusu da bu zaten.

"Üç-beş gazeteci-yazar olarak bizim taşıyamayacağımız kadar ağır bir yük bu. Sorumluluk bilincine sahip olan siyasetçilerimiz de ortaya çıkıp, kendi aralarında konuştukları meseleleri kamuoyu önünde konuşmalı" diyerek sürece ilişkin bilgi veren Albayrak, "Türkiye kritik bir süreçten geçerken sırası mı? Evet, tam sırası. Konu zaten bu kritik sürecin doğru yönetilip yönetilmediği ile ilgili" dedi.

Albayrak'ın sinyalini verdiği hareketin ardından gözler bir kez daha Gül, Davutoğlu, Arınç, Ali Babacan, Hüseyin Çelik gibi isimlere dönmüş oldu.