AKP ile buzları eritti: Hande Fırat'tan kendi kendine 'demokrasi' ödülü...

15 Temmuz darbe girişiminin hemen ardından Erdoğan'ın desteğiyle Hürriyet gazetesi Ankara Temsilciliği'ne getirilen Hande Fırat, "karargah" haberiyle bozulan ilişkilerini önce Erdoğan'ın katıldığı canlı yayında, sonra da "Radyo Televizyon Gazetecileri Derneği" ödül töreninde düzeltti. Önceki gün düzenlenen törende "demokrasi ödülü" Hande Fırat'ın…

Haber Merkezi

Radyo Televizyon Gazetecileri Derneği tarafından düzenlenen "Medya Oscarları Ödül Töreni" adeta bir AKP şovuna çevrilirken, gazeteciler ödüllerini AKP'li vekiller ve bakanların elinden aldı.

Törende Başbakan Binali Yıldırım bir konuşma gerçekleştirirken, Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Ulaştırma Bakanı Ahmet Arslan, AKP'li TBMM Başkanvekili Ahmet Aydın, AKP İzmir Milletvekili Hüseyin Kocabıyık ve AKP İstanbul Milletvekili Burhan Kuzu gazetecilerin ödüllerini takdim eden isimler oldu.

AKP'nin gazetecileri ödüllendirme gecesine dönüşen etkinlikte dikkat çeken isimlerden biri de Hande Fırat oldu. "15 Temmuz şehitler ve demokrasi ödülü" Hürriyet Gazetesi Ankara Temsilcisi Hande Fırat'a verilirken, bu ödülün Fırat'a verilmesi AKP ile arasındaki buzların eridiği şeklinde yorumlandı.

Öte yandan ödülü en ilginç kılan şey ise Hande Fırat'ın ödülü aldığı derneğin zaten Genel Sekreteri olması oldu. Yani Fırat, kendi derneğinden "demokrasi ödülü" almış oldu, üstelik bir AKP organizasyonunda...

Derneğin sayfasında yer alan yönetim kurulu üyeleri listesi şöyle:

AKP'DEN ÖDÜL ALAN İSİMLER

Öte yandan aynı törende AKP'lilerin elinden ödül alan bazı isimler şöyle:

"En iyi tartışma programı" ödülünü Didem Arslan Yılmaz'a AKP İzmir Milletvekili Hüseyin Kocabıyık verdi.

Bloomberg HT'den Barış Esen "En iyi ekonomi" ödülünü TBMM Başkanvekili Ahmet Aydın'dan aldı.

Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş, RTGD Nursal Tekin Özel Ödülü'nü TRT Word adına ödülü TRT Genel Müdür Yardımcısı Erkan Durdu'ya verdi.

"RTGD Cengiz Polatkan özel ödülü" A Haber'den Can Okanar ile NTV'den Oğuz Haksever'e Numan Kurtulmuş verdi.