Akit'in yalanlaması da yalan çıktı: 'Kürtlerin boynunun vurulması gerekiyor...'

AKP'nin Yeni Akit adlı gazetesinde yer alan bir haberde “Medine sözleşmesine göre Kürtlerin ya sınır dışı edilmesi ya da boynunun vurulması gerekiyor” ifadeleri yer aldı. Tepki çeken haber internet sitesinden silindi ve sonrasında "yalan" açıklaması yapıldı. Ancak gerçek kısa sürede ortaya çıktı.

Yeni Akit, "Medine Sözleşmesi’ne göre Kürtlerin boynunun vurulması gerekiyor" ifadelerinin yer aldığı haberi reddetmiş, sosyal medyadaki ekran görüntülerinin sahte olduğunu ileri sürmüştü.

Akit'ten konuyla ilgili bir de açıklama yapılırken, açıklamada "FETÖ ve PKK yandaşları bugün sosyal medyada Yeniakit’e yönelik ahlaksızca bir iftirada bulundu. Sitemizde 'Medine sözleşmesine göre Kürtlerin ya sınır dışı edilmesi yada boynunun vurulması gerekiyor' şeklinde bir haber yapıldığını öne sürüp, montajlanmış bir ekran delil olarak paylaşıldı. Photoshop’ta oluşturulmuş görüntünün gerçekle uzaktan yakından alakası yoktur. Sitemizde yayınlanan haberler içerisinden uygun kelimeler kes kopyala yöntemiyle bir araya getirilmiştir" ifadeleri kullanıldı.

Akit'in açıklaması sonrası teyit.org'da yer alan habere göre, Yeni Akit’in yayınlamadığını iddia ettiği “Müftü bozuntusu etkin Diyanet’ten rahatsız oldu” başlıklı haber, gazetenin iddiasının aksine Google’da arama sonuçlarında üst sıralarda çıkıyor. İlgili linke tıklanıldığında ise haber metni yerine, Yeni Akit gazetesinin ana sayfası açılıyor. Çünkü haber siteden kaldırılmış. Ancak haberin yayından kaldırılmadan önceki 7 Aralık tarihli görüntüsünü Google önbellekten okumak mümkün.