Akif Beki Ayşenur Arslan'ın yanına 'bekçi' olarak mı geldi?

CNN Türk'teki "Medya Mahallesi" programında AKP'ye sert muhalefet yürüten Ayşenur Arslan, bu sezon Akif Beki ile programına devam ediyor. Beki'nin neden programa dahil olduğu tartışılırken, Arslan'ın "dengeleme" görevini yürüttüğü iddiası ağır basıyor.

Geçtiğimiz sene CNN Türk'te yaptığı "Medya Mahallesi" isimli programla AKP'ye sert bir muhalefet yürüten Ayşenur Arslan, bu sezon programına Akif Beki ile birlikte devam ediyor. Başbakanlık danışmanlığından sonra Radikal'de köşe yazarlığına başlayan Akif Beki, şimdi de Medya Mahallesi'nde Arslan'ın partneri olarak görev yapıyor.

Ancak Beki'nin programa gelişiyle birlikte tartışmalar da başladı. Ayşenur Arslan'ın hükümet çevrelerini rahatsız eden çizgisi nedeniyle Akif Beki'nin "dengeleyici" bir unsur olarak programa katıldığı konuşulurken, Arslan da Cuma günü Mehmet Ali Birand'ın katıldığı programda bunu ima etti.

Yeni sezon başlamadan önce program hakkındaki dedikoduları medyatava.com'a değerlendiren Ayşenur Arslan, Eylül ayında programın bitirilmesinin gündeme gelmesinin ardından yönetimin Medya Mahallesi'ni ancak iki kişiyle yapabileceğini, kendisinin bazı isimleri veto ettikten sonra Akif Beki'yi kabul ettiğini söylemişti.

'Basın özgürlüğü varsa sen neden buradasın?'
Ayşenur Arslan konu hakkındaki rahatsızlığını dün yayınlanan ve Mehmet Ali Birand'ın katıldığı programda dile getirdi. "Ankara'nın medyayı yeniden dizayn etme sürecinin parçalarından biri Milliyet'in satışıydı" diyen Arslan'a Beki, "Milliyet'in satışında Ankara'nın bir etkisi yok, Aydın Doğan'ın tercihi. Radikal de o ilanı almadı ve o geziye çağrılmadı. Orada da yönetim değişikliği olması lazım." cevabını verdi.

Daha sonra Birand'ın da Milliyet'in satışı ile Başbakan arasında bir ilişki olmadığını söylemesi üzerine şu diyalog yaşandı:

"Ayşenur Arslan: Zaten müdahil olmasına gerek yok. Bir yol döşeniyor, küçük küçük taşlar döşeniyor. Sabah grubu, Star grubu, diğer gruplarda olanlar. Ankara'nın baskısı yok mu?

Mehmet Ali Birand: Ankara hiç karışmıyor denemez.

Akif Beki: İnsanlar diyor ki, biz bilmiyoruz neden birlikte program yapıyorsunuz? Belki senden duymak istiyorlar. Ayşenur Arslan bunu söylese de öğrensek. Niye buradayız biz, bana bir teklif yapıldı ben geldim.

Ayşenur Arslan: Yıllarca tek başına yapmış bir insan birden iki kişi oluyor. Bunu anlamıyorsa insanlar, o zaman anlayacak yerlerinde problem var.

Akif Beki: Tek başına yapacağım diyebilirdin?

Ayşenur Arslan: Hayır diyemezdim.

Mehmet Ali Birand: (Akif Beki'ye) Seni dengelemek için mi getirdiler buraya? Ayşenur iktidarın canına okudu yanına Akif'i koyalım mı dediler.

Ayşenur Arslan: Eee Birand niye güldün? Sansür yok otosansür yok. Var! Herkes biliyor. Birand her dönem bir önceki dönem yanlış yaptığını söyleyip, yanlış yapmaya devam ediyorsun!

Akif Beki: Başkalarıyla yapabilirdim. Ama Medya Mahallesi senin yanında yapmayı tercih ettim."

Otosansür tartışması
Bir önceki programda ise, Arslan ile Beki arasında otosansür tartışması yaşandı. Arslan basın üzerindeki otosansür mekanzmasına dikkat çekerken, Beki "Sen kendine otosansür koyuyor musun? Ben koymuyorum." dedi.

İşte o tartışma:

(soL - Haber Merkezi)