Ahmet Hakan'dan Yavuz Bingöl'e yanıt

Hürriyet gazetesi yazarı Ahmet Hakan, türkücü Yavuz Bingöl'ün kendisine yönelik ''söylediklerimi doğru yansıtmadı'' eleştirisine yanıt verdi.

Dün, Ahmet Hakan'ın "Çarşamba Söyleşileri"ne Yavuz Bingöl konuk olmuştu. Bingöl'ün Berkin Elvan'ın annesinin Tayyip Erdoğan tarafından yuhalatılmasına ilişkin sözleri çok tepki çekmiş, Bingöl önce "Ahmet Hakan sözlerimi çarpıttı" demiş, sonra da özür dilemişti.

Ahmet Hakan, bugünkü köşesinde Bingöl'ün iddiasına cevap verdi:

Hiçbir kısaltmaya, hiçbir düzeltmeye başvurmadan... İfade bozukluklarına, cümle yanlışlarına hiç müdahale etmeden... Söz konusu bölümü "ses kaydından canlı" yayınlayalım.

İşte Yavuz Bingöl'ün sözleri... 

Kelimesi kelimesine...

 "Şöyle söyleyeyim: Mesela Tayyip Bey'in ölmüş anasına küfür edildiği zaman, ertesi gün o zaman Berkin Elvan'ın annesi yuhalattığı zaman... İşte o zaman sonuç ne? Yani bu çok insani, işte duygusunu işine karıştırmak! Şimdi buna önce sol değerlere inanan insanlar bu kadar aymazlık içine girip de, ilk bir haftası Gezi'nin ilk bir haftası benim için önemliydi, ondan sonra başka bir noktaya gitti, yani işte ne bileyim biliyorsun işte o köprünün adını değiştirmek bilmem ne... Bunlar şimdi sol değerlere inanan insanların söyleyeceği cümleler mi? Ya da ölmüş bir annenin peşinden edilen küfür ne kadar yakışabilir? Ne kadar ayıp bir şey! Hiç farkı kalmıyor ki işin... O zaman o da öyle yapıyor. Peki tamam... Güzel... Ben de yani o yüzden saf tutmak istemiyorum. O kadar kötü bir noktaya gitti ki iş".

Yavuz Bingöl, bu aktardığım bölümle ilgili de itiraz ederse... Bana düşen söz konusu bölümün "ses kaydı"nı "hurriyet.com.tr"de yayınlamak ve yukarıdaki cümlelerin Yavuz Bingöl'ün sesinden tüm Türkiye 'nin dinlemesini sağlamak olacak. * Neyse... Meseleyi uzatmak niyetinde değilim. Takdir sizin.

Yazının tamamı