Ahmet Hakan'dan 'Reisçi mi hocacı mı' açıklaması

Ahmet Hakan AKP'liler arasında yürüyen "Reis mi hoca mı" tartışmasına dahil oldu, tartışmanın yeteri kadar şeffaf olmadığını belirterek taraf olamayacağını duyurdu.

Hürriyet yazarı Ahmet Hakan bugünkü köşesinde Pelikan bildirisi sonrası AKP'de çatlak olduğu tartışmalarına "Reisçi miyiz hocacı mı" başlıklı yazıyla dahil oldu.

Ahmet Hakan, köşesinde "Reisçi mi, Hocacı mı olacağımıza karar verebilmemiz için... Reis’in de... Hoca'nın da...Açık, hesapsız, gizlisiz, saklısız ortaya çıkması lazım... Dedikoduyla, Pelikan dosyalarıyla, gizli kapaklı çekişme haberleriyle, kulislere sızan bilgilerle, imalarla, satır aralarıyla, gıybetle, tezviratla, algı operasyonlarıyla falan... İkisinden birini seçemeyiz. Ne düşünüyorlarsa, ne istiyorlarsa şeffaf bir şekilde kamuoyuna bildirmeleri lazım" dedi. 

Hakan, iki taraftan birini seçmemesine gerekçe olarak da şunları söyledi: "Biz tarafımızı seçmeye kalkarsak... Bir süre sonra... İkisi el ele tutuşarak karşımıza çıkıp "Biz aslında fena halde kardeşiz, her şeyin sorumlusu aha bu fitnecilerdir" deyip parmaklarıyla bizi işaret edebilirler. Böyle bir durumda da... Onlar kendilerini kurtarmış olur, olan da bizim gibilere olur. Bu şartlar altında... Reis de... Hoca da... Birdir bizim için."

Yazının devamı için tıklayınız.