Ahmet Hakan'dan Erdoğan'a: NYT paçavraysa Sabah neden ek olarak veriyordu?

Hürriyet yazarı Ahmet Hakan, New York Times'a "paçavra" diyen Erdoğan'a "Eğer paçavra ise neden 'İşte Ortadoğu’nun parlayan yıldızı Erdoğan' konulu baş makaleler attırıyordu ki, Sabah ek olarak veriyordu ki" diye sordu.

Hürriyet yazarı Ahmet Hakan bugünkü köşesinde New York Times’a "paçavra" diyen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a hatırlatmada bulundu.

Ahmet Hakan yazısında Erdoğan’a, "Eğer New York Times bir paçavra ise neden 'İşte Ortadoğu’nun parlayan yıldızı Erdoğan' konulu baş makaleler attırıyordu ki" diye sordu.

İlgili yazı şu şekilde: 

Eğer New York Times…
1896’da Abdülhamid Han Hazretlerine dil uzatan ve ne idüğü ta o zamanlar belli olan bir paçavra ise…
Bu paçavra acaba neden 2002’den ta 2011’e kadar…
“İşte Ortadoğu’nun parlayan yıldızı Erdoğan” konulu baş makaleler attırıyordu ki?

Eğer New York Times…
Cibiliyeti ta 1896’da belli olmuş bir paçavra ise…
Bu paçavrayı “damadın kardeşinin yönettiği” Sabah adlı gazete…
Neden hafta sonları sırf “prestij” olsun diye ek olarak veriyordu ki?…

NE OLMUŞTU?

Erdoğan, kendisi hakkında eleştirel yazılara yer veren New York Times gazetesi için şu ifadeleri kullanmıştı:

“Amerika’da bir New York Times diye paçavra var. Bu gazete daha önce yaptığı gibi bizimle ilgili yazı yayınladı. Neymiş. Türkiye’nin üzerinde kara bulutlar varmış. Her türlü fitnenin başını çeken iki yayın organı üzerinden bizi eleştirmişler. Bu gazete Sultan Abdülhamit için mutlak monark diyordu. Bu gazete o gün Osmanlı devletine kustuğu kini Türkiye Cumhuriyeti’ne ve onu temsil eden şahsıma yönetiyor. Gazetenin sahipleri hep aynı aile. Ermeni lobisine yakınlığı ile bilenen bu gazete son zamanlarda Pensilvanya ile işbirliği içinde. 90’lı yıllarda kaçtı Amerika’ya gitti. Sen Hoca Efendi değil miydin ya. Mekke’ye gitsene. Ne işin var Amerika’da…”