Ahmet Hakan'a yapılan saldırının hatırlattıkları

Hürriyet gazetesi yazarı Ahmet Hakan'ın saldırıya uğraması, akıllara,yandaş medyanın hedef göstererek attığı manşetleri, yandaş yazarların ve AKP'li vekillerin tehditlerini getirdi.

Haber Merkezi

Hürriyet yazarı Ahmet Hakan'ın dün gece 4 kişi tarafından saldırıya uğramasının ardından gözler yandaş basına ve AKP'li vekillere çevrildi.

Son olarak Cem Uzan'a ait olmadığı bilinen bir sosyal medya hesabıyla tartışan Ahmet Hakan, saldırıya uğramadan önce yandaş yazarlar ve AKP'li vekiller tarafından açıkça tehdit edilmişti.

GÜNEŞ HEDEF GÖSTERDİ
Hürriyet yazarı Ahmet Hakan ve Aydın Doğan'la ilgili olarak AKP'ye yakınlığı ile bilinen Güneş gazetesinde, 23 Ağustos tarihinde "Teröre destekle yargılanacaksınız" manşeti atıldı. Haberin içeriğinde Aydın Doğan ve Ahmet Hakan’ı hedef gösteren gazete Ahmet Hakan’ı Aydın Doğan’ın "beslemesi" ve "tetikçisi" olarak  tanımladı. Gazte manşetine taşıdığı haberinde “Eli kanlı teröristleri her fırsatta kolladın. Terörle kol kola giren partinin Eş Başkanı Demirtaş'ı parlatıp durdun. Danışmanı gibi davrandın, övgüler yağdırdın. Yetmedi ekrandan, köşenden HDP'ye oy topladın. Gelen onlarca şehit haberine rağmen bugün bile HDP'ye toz konduramıyorsun. Senin de bu akan kanda parmağın var Ahmet Hakan.” ifadelerini kullandı. 

Güneş Gazetesi'nin önceki manşeti atmasından daha 2 gün geçmesinin ardından Ahmet Hakan, yandaş gazete tarafından yine hedef göserildi. Gazet 25 Ağustos tarihinde "Allah mısın be alçak?" manşeti ile çıktı. Manşete taşınan haberin altında Ahmet Hakan’ın  “PKK'ye ve HDP'ye arka çıktığı" ve "her fırsatta savunuculuğunu yaptığı" iddia edildi. Söz konusu haberin nedeni ise Ahmet Hakan'ın köşesindeki, "Onlar maaş aldıkları için şehit olmaz"  sözleri oldu.

HÜRRİYET SALDIRGANI TEHDİT ETTİ
Ahmet Hakan'la ilgili atılan manşetler dikkatleri bu çok fazl üzerine çekmemişti. Ancak 6 Eylül'de Hürriyet Gazetesi'nin binasına yapılan saldırda grubun başını çeken AKP Gençlik Kolları Başkanı ve İstanbul Milletvekili Abdürrahim Boynukalın'ın saldırının ardından yaptığı konuşma gündeme bomba gibi düşmüştü. Boynukalın konuşmasında doğrudn Ahmet Hakan'ı hedef alarak "Bunlar dayak yememişler hiç. Bizim hatamız bunlara zamanında dayak atmamak oldu!" ifadelerini kullandı.

CEM KÜÇÜK’TEN AHMET HAKAN’A: SENİ SİNEK GİBİ EZERİZ 
Son günlerde yandaş medyanın en gözde tetikçisi Star yazarı Cem Küçük, Hürriyet'e yapılan saldırıdan 3 gün sonra köşesinde "Şizofrenik ve PKK'lı bir hırsız portresi: Ahmet Hakan" başlıklı bir yazı kaleme aldı. Yandaş yazar yazısında "Şizofreni hastaları gibi hala kendini Hürriyet’in Türkiye’yi yönettiği günlerde zannediyorsun. İstersek seni sinek gibi ezeriz. Bugüne kadar merhamet ettik de hala hayatta kalabiliyorsun!” ifadelerini kullanmış, bu ifadeler yandaş basının Ahmet Hakan’a yönelik tehditlerin ilk olmadığını göstermişti.

AKP'Lİ METİNER'DEN AYDIN DOĞAN’A: TIRNAKLARINI DA DİŞLERİNİ DE SÖZKEMİSİNİ BİLİRİZ 
AKP İstanbul Milletvekili Mehmet Metiner de katıldığı bir televizyon programında, Aydın Doğan için “Aydın Doğan kimi kandırıyor? Edep sınırlarını aşıyor. Haddini bilecek Aydın Doğan. Onun tırnaklarını da dişlerini de sökmesini biliriz. Haddini bilecek. Cumhurbaşkanına yalancılık suçlamasında bulunmak Aydın Doğan’ın boyunu aşar. Yani bunu Aydın Doğan’ın katına çıkamayan birisi olarak söylemiyorum. Katında da bulunmuş ama katını da gerektiğinde Cumhurbaşkanımıza yanlış yaparsa, saygısızlık yaparsa demokratik ve hukuki yollarla başına geçirmesini bilen birisi olarak da söylüyorum. Saygılı olacak, edepli olacak. Seçilmiş bir Cumhurbaşkanına ‘yalancısın’ anlamına gelebilecek sözlerde bulunmayacak." ifadelerini kullanmıştı.