Adana'da soL Gazetesi'ne engelleme girişimi

Adana'da, 1 Ekim'de çıkacak günlük soL Gazetesi tanıtım çalışması polis ve maliye ekipleri tarafından engellenmeye çalışıldı.

1 Ekim'de yayın hayatına başlayacak günlük soL Gazetesi'nin, Adana İnönü parkında yapılan tanıtım çalışması polis ve maliye ekipleri tarafından engellenmeye çalışıldı.

İnönü Parkı'na gelen polis ekipleri, çalışma yapanları kameraya kaydetmeye başladı. Bu duruma tepki gösterilmesi üzerine polisler çalışma alanından ayrıldılar. Aradan 30 dk geçtikten sonra maliye ekipleri ve sayısı 15'in üzerinde polis çalışma yapılan standın ve çalışma yapanların etrafını sardı. Maliye ekipleri gazete ile ilgili "soruşturma" yapacaklarını söyledi.

Polis ve maliyeden işbirliği
Maliye işlemleri yaparken, polisler de çalışma yapanlara kimlik kontrolü yapmak istedi. Çalışma yapanların bu kadar da keyfi davranamayacaklarını söylemeleri üzerine polisler, "Biz işimizi yapıyoruz. Maliye ile polis her zaman birlikte hareket eder. Maliye isterse asayiş polisiyle hareket eder isterse terörle mücadele polisiyle." dedi.

Konu ile ilgili bilgi aldığımız tanıtım çalışmasına katılanlardan Durak Nahya ise " Maliye ve Polis daha önce hiç rastlamadığımız bir şekilde uyumlu çalışıyordu. Bariz bir şekilde işlemleri uzatıyorlardı." dedi.

Tanıtım çalışmasına katılanların, çalışmaya devam etmekte ısrar etmesi üzerine polis ve maliye çalışma alanını terk etti.

Daha önce yapılan bir tanıtım çalışmasında polisin çalışanlara: "Maliye ile sorun yaşarsınız, ona göre!" dediği öğrenildi.

(soL - Adana)