Adam olacak çocuk Kütahyalı

Deniz Gezmiş'e küfür etmekte sergilediği başarı sayesinde Taraf'ta köşe kapan Rasim Ozan Kütahyalı, şimdi de Nejat İşler'e saldırıyor.

soL (HABER MERKEZİ) Sol düşmanlığı sayesinde kendisine Taraf gazetesinde bir köşe verilen Rasim Ozan Kütahyalı, saldırgan tavrını sürdürüyor. Anti-emperyalizm ve bağımsızlık gibi kavramlara alerjisi olan Kütahyalı, bu kavramları kullanan herkesi faşist olmakla suçluyor.

Saldıran Kütahyalı
6 Aralık'ta yazdığı "Faşist sanatçılar ülkesi" başlıklı yazıda Nejat İşler'i hedef alan Kütahyalı, dün de konuyu sürdürdü. Sanatçıların genelde "sistem-karşıtı, muhalif ve solcu" olarak algılandığını söyleyen Kütahyalı, Türkiye'de Ahmat Kaya gibi birkaç istisna dışındakilerin muhalifliğini "yalancı ve sahtekâr bir muhaliflik" olarak tanımladı. Muhalif olarak algılanan sanatçıları, "Küçüklüğünden beri devletin okullarda ezberlettiği devletçi-milliyetçi söylemi hiç sorgulamadan üstünü 'solculuk' sosuyla kamufle ettin mi, işte sana oluyor 'muhalif ve sistem-karşıtı' Türk sanatçısı" sözleriyle eleştiren Kütahyalı, bu "feci modelin tipik örneklerinden" birinin de Nejat İşler olduğunu iddia etti.

Yalancı Kütahyalı
Harun Tekin ve Pelin Batu'nun sunduğu "Kısa Devre" isimli programa katılan İşler'in, bu programda faşizan ifadeler kullandığını iddia eden Kütahyalı, bu iddiasını kanıtlamak için İşler'in ifadelerini çarpıtmaktan da çekinmedi.

İşler'in çokuluslu şirketlere yönelik, "Bir şekilde milli olan, milli değil de, o toprağa, o coğrafyaya ait olan her şeyden bir şekilde orayı arındırıp orada bir tüketici şekli bulmaya çalışıyorlar. Biz, çokuluslu şirketlerin birşeyler satmaya çalıştığı insanlarız" sözlerini çarpıtan Kütahyalı, bu ifadeleri yazısına şu şekilde aktardı:

"Uluslararası sermaye güçleri, çok-uluslu şirketler bu topraklara ait olan, milli olan ne varsa elimizden almak istiyorlar, milli özelliklerimizden bizleri arındırmak istiyorlar, böylece bize daha çok mal satabilecekler. Temel planları bu."

Histerik Kütahyalı
İşler'in milliyetçi referanslarla konuştuğunu kanıtlamak için yalan söylemekten çekinmeyen Kütahyalı, kendisinin istediği gibi olmayan solcuları milliyetçilik ve faşizmle suçlamayı sürdürüyor. "Faşist sanatçılar ülkesi" başlıklı yazısında Türkiye solcusunun aslında milliyetçi olduğunu ve sosyalizm ile faşizmin de birbirlerine çok yakın olduklarını kanıtlamaya çalışan Kütahyalı, İşler için, "Nejat İşler muhalif ve ezberbozan değil cahil ve faşist bir zihniyetin esiri olduğunu fark etmeli. Muhalif olmaya kendi iç dünyasının solcu söylemle örtülmüş faşizan saplantılarına muhalefet etmekle başlamalı" ifadelerini kullandı.

Fanatik Kütahyalı
Kütahyalı'nın ilk yazısına cevap veren Harun Tekin, sosyalistler ile faşizm arasında bir bağlantı kurmanın saçmalığına dikkat çekti. Faşizmin fanatizmle de ilintili bir konu olduğunu söyleyen Tekin, "Fanatizm, Rasim Ozan'ın üzerinde çalışması gereken bir hal. Ondan muzdarip çünkü. Hezeyanları sağduyusunun da, aklının da önünde. İfade etmek istediği fikre dayanak bulmak konusunda bütün meslek ilkelerini çiğneyebilecek kadar gözü dönmüş biri gibi görünmesi bundan bence" dedi.

Faşizm karşıtlığı ve faşizmin hedefi olmak konusunda sosyalistlerin liberallerden geri kalacak bir yanının olmadığını söyleyen Tekin, "Besim Tibuk'u herhangi bir anti-faşist eylemde gördünüz mü? Üniversitelerde, sokaklarda ırkçıların, polisin veya türlü grupların hedefinde kimler olageldi bu ülkede?" dedi.

Güreşe doymayan Kütahyalı
İlk yazısında yalana başvuran ve sola saldırmak için muhalif kimliği ile bilinen isimlere yüklenen Kütahyalı, "Faşist rock'çılar ülkesi" başlıklı ikinci yazısında, kendisine cevap veren Harun Tekin'e daha az yüklenmeyi, Nejat Yavaşoğulları, Engin Yörükoğlu, Bülent Ortaçgil ve Yalçın Küçük gibi isimlere saldırmayı tercih etti. Murat Belge'nin temsil ettiği özgürlükçü-sol ile sorunu olmadığını belirterek, Harun Tekin için "Keşke tam olarak mesela bir Murat Belge'nin hakiki özgürlükçü-sol çizgisine göre kendini revize edebilse" diyen Kütahyalı, bu yazısında da İşler'e saldırmayı sürdürdü.

Kimdir Kütahyalı?
Sola saldırabilmek için şekilden şekile giren Kütahyalı, bu kararlı tutumu sayesinde Taraf'ta kendisine yer buldu. İlk olarak Taraf'ın "Her Taraf" sayfasına yazdıklarıyla "parlayan" Kütahyalı, bu yazılarında Deniz Gezmiş'lerin mirasını reddettiğini açıklamış ve Deniz'lerle hesaplaşılması gerektiğini söylemişti. Bağımsızlık konusunda da özgün fikirleri olan Kütahyalı, "Tam bağımsızlık tam barbarlıktır" sözünü art arda birkaç yazı boyunca tekrarladı. Türkiye'de sosyalist bir cunta olsaydı Türkeş'in "Anadolu'nun Comandante'si" oabileceğini iddia edebilecek kadar kendisini kaybeden Kütahyalı, Türkiye ile sınırlı kalmayıp dünya solunu da "eleştirdi".