Abdülkadir Selvi: Öcalan Nevruz'da silah bıraktıracak

Hükümete yakınlığıyla bilinen Yeni Şafak gazetesi yazarı Abdülkadir Selvi, Abdullah Öcalan'ın 2015 Newroz'unda 'silah bıraktık' diyeceğini öne sürdü.

Yeni Şafak yazarı Abdülkadir Selvi bugünkü köşe yazısında, Abdullah Öcalan'ın 2015 Newroz'unda, "Türkiye'deki silahlı faailiyetimize son veriyoruz" çağrısında bulunacağı iddia etti.

'Öcalan'dan beklenen mesaj' başlıklı yazısında Selvi, "Öcalan’ın, 'Türkiye’de silahlı faaliyetlerimizi bitirdik' demesi bekleniyor. PKK liderinin, Türkiye’de silahlı faaliyetleri bitirdiklerini ve Türkiye’ye karşı silahlı mücadele döneminin kapandığını ilan etmesi isteniyor" ifadelerini kullandı.

Abdülkadir Selvi'nin yazısından ilgili bölüm şöyle:

Çözüm sürecine, ”Kamu otoritesi” boyutunun kazandırıldığı 6-8 Ekim olaylarından sonra süreç, sessiz ve derinden ilerliyor.

Başbakan yardımcısı Yalçın Akdoğan’ın 2013 Nevruz’undan daha ileri adım atılması gerekir diye işaret ettiği nokta ise burada ortaya çıkıyor.

21 Mart 2015 Nevruz’unda Öcalan’ın, ”Türkiye’de silahlı faaliyetlerimizi bitirdik” demesi bekleniyor.PKK liderinin, Türkiye’de silahlı faaliyetleri bitirdiklerini ve Türkiye’ye karşı silahlı mücadele döneminin kapandığını ilan etmesi isteniyor.

PKK 14 Temmuz 1984’te Şemdinli ve Eruh baskınları ile silahlı mücadele dönemini başlatmıştı. Tek yanlı ateşkesler ya da eylemsizlik süreçleri dışında PKK 30 yıldır silahlı mücadelesini sürdürdü.

21 Mart 2015 günü Öcalan, Diyarbakır’da nevruz meydanında Türkiye’de silahlı mücadelenin bitirildiğini ilan ederse, yeni bir dönemin başlangıcı olacak.