Abdülkadir Selvi AKP'nin seçim beyannamesini yazdı: İkinci yeni değil, ikinci yarı

Yeni Şafak yazarı Abdülkadir Selvi, AKP'nin seçim beyannamesine ilişkin bir yazı kaleme alarak Davutoğlu'nun kendi dönemini "ikinci yarı" olarak tanımladığını söyledi.

Haber Merkezi

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun kendi Başbakanlığıyla başlayan döneme "ikinci yarı" tanımlaması yaptığı öğrenildi.

AKP'nin seçim beyannamesine ilişkin bir yazı kaleme alan Selvi, "Neyin İkinci yarısı? Elbette ki 3 Kasım 2002 seçimleri ile başlayan AK Parti iktidarında Erdoğan’ın Cumhurbaşkanı seçilmesinden sonra başlayan dönemin ikinci yarısı" dedi.

Yazının bir bölümü şöyle:

İkinci yarı

Son tartışmaların gölgesinde kaldı ama AK Parti’de seçim beyannamesine ilişkin çalışmalar son hızla devam ediyor.
Seçim beyannamesi deyip geçmeyin AK Parti bunu daha sonra “Eylem planı” ve “Hükümet programı”na dönüştürüyor.
Seçim beyannamesinin ayrıntılarına girmeden önce, bir tanımlamaya dikkat çekmek istiyorum.
Erdoğan’ın Cumhurbaşkanı olması ve Davutoğlu’nun Başbakanlık görevini üstlenmesiyle başlayan dönem, ”İkinci Yeni” olarak isimlendirilmişti.
Bu tanımın mimarı gazeteci Mustafa Karaalioğlu’ydu. Karaalioğlu’nun bu tanımlaması edebiyattaki, ”İkinci yeni akımı”na kadar uzanan tartışmalara yol açmıştı.
Başbakan Davutoğlu, seçim beyannamesiyle Karaalioğlu’nu isim babalığından indirip kendisi yerleşiyor. AK Parti’nin 7 Haziran beyannamesine, ”İkinci yarı” denilecek. 
Neyin İkinci yarısı? Elbette ki 3 Kasım 2002 seçimleri ile başlayan AK Parti iktidarında Erdoğan’ın Cumhurbaşkanı seçilmesinden sonra başlayan dönemin ikinci yarısı.