2014 yılında dünyada 66 gazeteci öldürüldü, 119’u ise kaçırıldı

2014 yılı içerisinde dünyanın çeşitli yerlerinde ölen gazetecilerin toplam sayısı 66 olarak açıklandı. En çok gazetecinin öldüğü ülke Suriye oldu. Ayrıca bu yıl dünyanın farklı bölgelerinde toplam 119 gazeteci kaçırıldı.

Dış Haberler

Sınır Tanımayan Gazeteciler tarafından yayınlanan raporda, bu yıl dünyanın çeşitli yerlerinde görevlerini yapmaya çalışırken ölen muhabirlerin sayısının 66 olduğu bildirildi. Geçen yıl bu rakam 71 olarak duyurulmuştu.

Dünyada ölen gazeteci sayısının en yüksek olduğu ülke, geçen yıl olduğu gibi bu yıl da Suriye oldu. Suriye’de 2014 yılı içerisinde 15 muhabir görevini yaparken yaşamını yitirdi. Ortadoğu’nun diğer bölgelerinde ölen gazeteci sayısı 7 olarak duyurulurken, 6 gazetecinin de Ukrayna’daki çatışmaları takip ederken yaşamını yitirdiği açıklandı. Bu yıl Irak’ta 4 gazeteci hayatını kaybederken, Libya’da da bu rakam aynı.

Yaşamını yitiren muhabir sayısı geçen yıla göre azalsa da, görevini yaparken kaçırılan muhabirlerin sayısı artış gösterdi. Bu yıl toplam 119 gazeteci kaçırılırken, bu olayların 33’ü Ukrayna’da, 29’u Libya’da, 27’si Suriye’de ve 20’si Irak’ta gerçekleşti. Geçen yıl ise kaçırılan gazeteci sayısı 87’ydi.

Sınır Tanımayan Gazeteciler’in raporuna göre, gazetecilerin maruz kaldıkları kötü muamelede de artış var.