"Van minüt" işe yaramış!

Avrupa Birliği parlamenterleriyle birlikte İsrail'i ziyaret eden AKP Ankara Milletvekili Zeynep Dağı'yı kabul eden Peres, Türkiye'nin Ortadoğu Barış Süreci'ne olan katkısını övdü.

soL (DIŞ HABERLER) Avrupa Birliği parlamenterleriyle birlikte İsrail'i ziyaret eden AKP Ankara Milletvekili Zeynep Dağı'yı kabul eden Peres, Türkiye'ye övgüler yağdırdı. Peres, "Türkiye, Ortadoğu barış sürecinde taraflar açısından önemli ve güvenilir bir adres. Yaptığı çalışmalar da umut verici" açıklamasında bulundu.

Avrupa heyeti, Arap Birliği Genel Sekreteri Amr Musa ve İsrail Devlet Başkanı Şimon Peres'le de görüştü. Gezinin en önemli ziyareti olarak değerlendirilen buluşmada, Zeynep Dağı ile birlikte AB parlamenterlerini kabul eden Peres'in gündeminde İsrail-Filistin sorunu vardı. Peres, Türkiye'nin Ortadoğu Barış Süreci'nde takındığı tavrı da övdü. Türkiye için "good office" tabirini kullanan Peres'in Türkiye'nin tutumuna ilişkin, "Gayet olumlu. Türkiye, tarafların güvenini kazanan önemli bir adres" dedi.

Geziyi Zaman gazetesine değerlendiren Avrupa-Akdeniz Parlamenterler Asamblesi Türk Grubu Başkanı Zeynep Dağı, "ABD Başkanı Obama'nın Mısır'da verdiği mesajların yansımalarını gözlemleme imkanı bulduk. AB'nin bölgede görünür olmasını sağlayan, siyasi iradesini netleştiren, kapsamı belki de en geniş olan önemli bir ziyaretti. Ortadoğu'da barışı artık tarafların çoğunluğu istiyor. İki devletli çözümü İsrail de, Filistin de istiyor. 20 yıl önce İsrail'de iki devletli çözüm isteyenlerin oranı yüzde 2 idi. Bugün bu oran yüzde 80'e ulaştı" dedi.