Adnan Oktar yine kaybetti

Evrim kuramını destekleyen internet sitelerini engellemek için çaba gösteren Adnan Oktar, Ekşisözlük’ten sonra www.turandursun.com sitesine karşı açtığı davayı da kaybetti. Mahkeme sitenin engelini kaldırdı.

soL (HABER MERKEZİ) Geçtiğimiz yıl erişimi engellenen bin 112 internet sitesi arasında bulunan turandursun.com sitesi, Adnan Oktar'ın (Harun Yahya) açtığı davayı kazandı. Bilimden yana olan ve evrimi destekleyen internet sitelerini engellemek için özellikle 2008'de büyük çaba harcayan Oktar, Eğitim-Sen, Ekşisözlük, wordpress ve turandursun.com başta olmak üzere birçok ilerici siteye erişim engeli koydurtmayı başarmıştı.

Tahmin edilen rakamlara göre 60'ın üzerinde site, Oktar'ın çeşitli mahkemelerden çıkardığı "kişiliğe hakaret" gerekçesiyle kapalıydı. Çocuk pornosu başta olmak üzere, internet üzerinden işlenen suçlar için önceki yıl çıkarılan 5651 nolu kanunun açıklarından faydalanan Oktar'ın çabalarına karşı hukuki süreçte haklarını arayanlar arasında, üç yıldır verdiği mücadeleyi ikinci kez kazanan Ekşisözlük'e, turandursun.com sitesi de eklendi. Oktar, açtığı site engelleme davalarından birini daha kaybetti. Siteden yapılan açıklamada, hukuki sürecin devam ettiği ve mahkeme kararının internet erişimi sağlayan kurumlara iletilmesinin ardından, sitenin erişim engelinin kaldırılacağı duyuruldu.

'Harun Yahya kaybetmeye mahkumdur'
Turandursun.com sitesinde 6 Şubat tarihinde yayınlanan açıklamada, "Harun Yahya bizi başkalarıyla karıştırdı herhalde. Erişim engelinin uygulanmasıyla birlikte bunun böyle olacağını zaten çıkardığımız bülten özel sayısıyla herkese ilan etmiştik. Öngördüğümüzden farklı bir sonuçla karşılaşmadık. Şimdi daha da güçlü karşılarındayız artık. Turandursun sitesinin tüm yeminli muhaliflerine, onu yok etmeye çalışan herkese açıkça tekrar ilan ediyoruz. Biz yalnız ve yalnız akla, bilime güveniriz. Biz Harun Yahya ile mahkemelerde hesaplaşacağımızı da söylemiştik. Hukuki süreç daha yeni başladı. Bu süreç zarfında bizi maddi ve manevi olarak destekleyen üyelerimize ve tüm dostlarımıza, tüm aydınlık insanlara teşekkürü tekrardan borç biliriz. Şimdi hep beraber daha zorlu mücadeleler içine girmenin zamanıdır" denildi.