Biz yapmadık onlar yaptı!

Hakkari’nin Çukurca ilçesi Yeşilçeşme mahallesine baskın düzenleyen kar maskeli özel harekat timiyle ilgili olarak açıklama yapan Çukurca Kaymakamı Abdullah Çiftçi, olayın kendisini aştığını belirterek, baskın yapanların ilçeden değil, Hakkâri’den gelenler olduğunu söyledi.

soL (HABER MERKEZİ) Hakkâri'nin Çukurca ilçesine bağlı Yeşilçeşme mahallesinde, kar maskeli özel harekat timi, Samet Erdem, Şemsettin Erdem, Mustafa Akgül ve Ergül Kaçmaz'ın evlerine PKK'li oldukları gerekçesiyle baskın düzenlemiş, evleri rastgele tarayarak, gaz bombası atmıştı. Şemsettin Erdem, Samet Erdem ve Ergül Kaçmaz gözaltına alınırken, aralarında kadın ve çocukların bulunduğu altı kişi gazdan zehirlenerek sağlık ocağına kaldırılmıştı.

Kaymakamı aşıyormuş
Olaydan sonra DTP Hakkâri Milletvekili Hamit Geylani'nin de içinde bulunduğu bir heyet, ilçeye giderek incelemelerde bulundu. Evleri ve olayda yaralananları ziyaret eden heyet, daha sonra İlçe Kaymakamı Abdullah Çiftçi ile görüştü. Kaymakam Çiftçi, "Bu olay beni de aşan bir olaydır. Olayı yapanlar Hakkâri'den gelen ekiptir. Buranın ekipleri değildir" dedi.

Bunun üzerine devletin açık olarak suç işlediğini söyleyen Hakkâri Milletvekili Hamit Geylani ise, olayı Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne taşıyacaklarını belirtti.

Yapılan baskın sırasında özel harekât timinin Salih Erdem ile Hüseyin Erdem'in evinde bulunan 80 bin TL'ye el koyduğu ortaya çıktı. El konulan paranın, 1995 yılında ilçeye bağlı Narlı (Biyadir) köyünde güvenlik gerekçesiyle boşaltılan ve geçen ay köy zararları karşılığında ödenen para olduğu öğrenildi.

İlk değil
Hakkâri'de benzeri bir olay, geçtiğimiz haftalarda da yaşanmıştı. Şemdinli ilçesi Mordağ (D&ecircrik) köyüne helikopterler tarafından ateş açılması sonucu 16 yaşında bir genç yaralanırken, Hakkari Valisi Muammer Türker köye ateş açılmasını doğrulamış, yaralanmanın mermilerin parçaladığı kayalar yüzünden olduğunu söylemişti.