Üniversiteye Gülen kürsüsü

Endonezya İslam Üniversitesi'nde Fethullah Gülen kürsüsü kuruldu. Başkent Cakarta'da faaliyet gösteren üniversitede kürsü için resmi imza töreni yapıldı.

soL (HABER MERKEZİ) Fethullah Gülen'in son olarak okul açtığı Endonezya'da İslam Üniversitesi düzenlenen resmi imza töreni ile Fethullah Gülen kürsüsü açtı.

Özellikle tusunami felaketinden sonra Gülen tarikatının faaliyetlerini arttırdığı Endonezya'da açılan kürsü hakkında üniversitenin Rektörü Prof. Dr. Komaruddin Hidayat şöyle dedi: ""Onlarca dile çevrilmiş kitapları, teşvik ettiği gönüllüler hareketi ve yaşayan en büyük entelektüel seçilmesi sebebiyle Gülen'in kürsüsünün kurulmasına karar verdik."

Endonezyalı rektör, açılan kürsünün iki ülkenin yakınlaşmasına vesile olacağını ekledi. Türk okullarınca düzenlenen Kutlu Doğum etkinliklerine katılmak için Endonezya'ya gelen Sakarya Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Kemalettin Özdemir de imza töreninde hazır bulundu. Kürsünün açılması için çaba gösteren Hidayat ve Pasifik Ülkeleri ile Sosyal ve İktisadi Dayanışma Derneği (PASİAD) yetkilisi Demir Timurtaş'a teşekkür eden Özdemir, "Fethullah Gülen'in tavsiye ve düşünce dünyası etrafında şekillenen gönüllüler hareketi, bugün küresel anlamda hizmet etmektedir. Bu gönüllüler, toplumun her katmanından oluşmaktadır. Dünyevi bir beklenti içine girmeden hizmetlerine devam etmektedirler" dedi.

Açılan kürsünün ileride enstitüye dönüştürülmesi hedefleniyor. Endonezya'da Gülen'e ait okulda 250 öğrencinin öğrenim gördüğü belirtiliyor. Öte yandan Gülen okullarının Endonezya devleti ile ilişkileri de "sıcak". Gülen okulu son olarak "altın madalya" ile ödüllendirilmişti.

Gülen'in sahibi olduğu Türk okulunu ziyaret Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik ziyaret etmiş: "Bu okulların başarıları bizim için bir iftihar vesilesidir. Size söz veriyorum, Türk okulların sayısının artması için gayret göstereceğim" demişti.