Unakıtan: Kriz Başbakan’a teğet geçti

Eski Maliye Bakanı Kemal Unakıtan, Ankara’nın aksine İstanbul’un ekonomik krizden kötü etkilendiğini söyleyerek, “Kriz Başbakan’a teğet geçmiş olabilir” dedi.

soL (HABER MERKEZİ) Eski Maliye Bakanı Kemal Unakıtan, ekonomik krizle ilgili ilginç açıklamalarda bulundu. Unakıtan, krizin Ankara'yı etkilemediğini, fakat İstanbul'u çok etkilediği belirtti.

Eski Maliye Bakanı, Çırağan Oteli'nde bir akşam yemeğinde gazetecilere öncelikle "Bir şey söylersem bana uymuyor, bir şey söylesem başkalarına uymaz, yanlış anlaşılır, bu nedenle bu konuda konuşmak, bir değerlendirme yapmak istemiyorum" dedi. Fakat Unakıtan, yine de konuşmaktan geri durmadı.

Unakıtan, "Şimdi ben maaş alan bir adamım, milletvekiliyim. Maaş aldığım için beni para olarak kriz etkilemedi. Aynı parayı alıyorum, hatta fiyatlar düştüğü için alım gücüm de arttı. Yani sabit gelirlilerin, daha doğrusu devlet memurlarının bundan fazla etkilendiğini düşünmüyorum. Yani Ankara çok etkilenmedi. Zaten krizlerde Ankara çok etkilenmez. Herkes maaşını zamanında küt alıyor. Ama İstanbul öyle değil, çok etkilendi. Bugün birisi 'Ben iş adamıyım, çok şükür şimdiye kadar haciz memurunu kapıya getirtmedim' dedi. Bu en büyük başarı olarak görünüyor. Zor, zor bir iş" değerlendirmesinde bulundu.

Kemal Unakıtan, bu sözlerinin ardından gazetecilerin "Başbakan teğet geçti demişti" demeleri üzerine "Başbakan kendisini anlatmış olabilir. Ama İstanbul öyle değil" diye karşılık verdi.

"Dünyada şoklar devamlı olacaktır"
"Bu krizden Türkiye'de ağır şekilde etkilendi ve etkilenmeye devam ediyor", kendisine yöneltilen "Böylesi bir şok bekliyor muydunuz?" sorusuna ise şu karşılığı verdi: " Yani bu şok deprem gibi nasıl dalga boyu yüksek olanlar varsa alçak olanlar da var. Dünyada şoklar devamlı olacaktır, ama küçük ama büyük olacaktır. Onun için ülke ekonomilerinin devamlı hazırlıklı olmaları lazım. Bu hazırlık yapısal reformlardan geçiyor. Bunları ne kadar kuvvetli yapabilirseniz ve sürekli hale getirirseniz ülkeyi o kadar dış şoklara ve iç şoklara dayanıklı hale getiriyorsunuz."