'Türkiye- ABD ittifakı yeniden yapılandırılmalı'

Türk Sanayicileri Ve İşadamları Derneği, ABD’de de açıklanacak “İttifakın Yeniden Yapılandırılması: Türkiye-ABD İlişkilerinde Yeni Dönem–Türkiye Perspektifi Raporu"nda Türkiye ve ABD ilişkilerinde yeni döneme ilişkin ABD ve Türkiye’ye yönelik önerilerde bulundu.

soL (HABER MERKEZİ) TÜSİAD, Türkiye'nin AB süreci, Ortadoğu sorunu, bölgesel güvenlik perspektifi, Ermeni sorunu, Avrasya ve enerji politikaları ile ekonomik ilişkiler, ikili ilişkiler bağlamında ele alınarak bu konularda önerilerde bulundu.

TÜSİAD heyeti, 13-15 Nisan tarihlerinde ABD'nin başkenti Washington ve NewYork'u ziyaret ederek, çeşitli temaslarda bulunacak. Ziyaret kapsamında, TÜSİAD tarafından yayınlanan "İttifakın Yeniden Yapılandırılması: Türkiye-ABD İlişkilerinde Yeni Dönem - Türkiye Perspektifi" rapor, bir seminer aracılığı ile bugün ABD kamuoyuna tanıtılacak.

TÜSİAD uyum istiyor
Açıklamada, raporun Bush yönetimi sonrası dönemde, ABD'de seçilecek başkandan bağımsız olarak, Türk-Amerikan ilişkilerinin güçleneceği ve yeni dönemin dinamiklerine giderek daha fazla uyum sağlayacağı noktasından hareketle hazırlandığı belirtiliyor. İkili ilişkiler çerçevesinde ele alınan noktaların, Türkiye'nin Batı'yla olan stratejik ilişkilerine ve Türkiye'nin ABD ile olan ortaklığının yeniden inşasına olumsuz bir etkisi olmayacağı kanaatinde olunduğu belirtiliyor.