Turizm bakanından faşist selam

Lecco Direnişciler Derneği Turizm Bakanı Michela Vittoria Brambilla hakkında katıldığı bir törende faşist selam verdiği gerekçesiyle Lecco Savcılığı'na suç duyurusunda bulunacağını açıkladı.

Aslı Kayabal - İtalya / Berlusconi hükümetinde Turizm Bakanı olarak görev yapan Michela Vittoria Brambilla geçtigimiz 5 Haziran'da Lecco'da katıldığı Jandarma bayramındaki tören sırasında faşist selam verdi. Bakan Brambilla'nın elini havaya kaldırdığı anı belgeleyen fotograf ilk defa Gazzetta di Lecco'da yayımlandı. Bu fotoğrafın görülmesinin ardından Lecco Direnişçiler Derneği üyesi bir grup Bakan Brambiila'nin anayasayı çiğnediği gerekçesiyle bakan hakkında suç duyurusunda bulunmaya karar verdi.

Direnişciler ayrıca tepkilerini dile getirmek amacıyla geçtiğimiz Pazar günü Bakan Brambilla'nin ailesinin sahibi olduğu Lecco'daki fabrikanın önunde bakanı protesto etti.

Öte yandan önümüzdeki günlerde Milano ve başka birçok kentte görev başı yapacak olan özel güvenlik birimleri icin önerilen ve aşırı sağcı militanların giysilerinden esinlenilen üniformalar hakkında Milano Savcılığı'nın soruşturma açacağı öne sürüldü.