Suikastçılar Shell ve çete bağlantılı

Bolivya Devlet Başkanı Evo Morales’e suikast planlayanların, faşist Hırvat çetelerine mensup oldukları ve Yugoslavya’da birçok katliama imza attıkları ortaya çıktı. Suikastçıların Shell bağlantısı da var.

soL (DIŞ HABERLER) Bolivya'da 17 Nisan'da polisle girdikleri çatışmada öldürülen 3 kişiden ikisinin faşist çete mensubu oldukları ve Bolivya sağından destek aldıkları anlaşıldı.
Grubun lideri olan ve Hırvatistan pasaportu taşıyan Eduardo Rozsa Flores'in, faşist Ustaşe örgütünün devamı olan Hırvat çetelerinde yer aldığı ve 1990'larda Yugoslavya'da yaşanan iç çatışmalarda çok sayıda katliama imza attığı ortaya çıktı. Hırvatistan pasaportu taşıyan Flores'in ailesinin bir kısmının da Bolivyalı olduğu biliniyor.

Flores'in son olarak Romanya'da bulunan ve Macarların yaşadığı Szeklerland bölgesinin bağımsızlığı için çalışan faşist Szekler Lejyonu'nda görev aldığı biliniyor. Çatışmada öldürülen Macar kökenli Romanya vatandaşı Arpad Magyarosi'nin de Szeklekler Lejyonu'nda Flores'le birlikte çalıştığı biliniyor.

Misyon: Morales'e ölüm
Bolivya'ya gelmeden önce Macaristan'da yaşayan Flores'in, Macaristan'ı terk etmeden önce bir gazeteciye röportaj verdiği de ortaya çıktı.
Röportajın ancak ölümünden sonra yayınlanmasını şart koşan Flores, bu röportajda açık biçimde görevinin "yasal bir zemininin" bulunduğunu, "direnişi örgütleyeceğini" ve "devlet başkanını halledeceğini" söyledi.

Flores'in "yasal zemin"le kast ettiği şeyin, sağcı ve ayrılıkçı Santa Cruz bölgesi temsilcileri tarafından kendisine verilen destek olduğu tahmin ediliyor.

Shell'in karanlık ilişkileri
Çatışmada öldürülen üçüncü kişi olan İrlandalı Michael Dwyer'ın, uluslararası petrol tekeli Shell'e güvenlik hizmeti sağlayan bir firmada çalışması ise, olayda Shell bağlantısı olabileceğine işaret ediyor.

Petrol tekeli Shell'in Mayo'daki gaz projesine güvenlik hizmeti sağlayan Integrated Risk Management Services (IRMS) firmasında çalışan Dwyer'ın, bir süre önce Flores'le bağlantıya geçtiği biliniyor. Dwyer-Flores ilişkisi ise, yine IRMS, yani Shell üzerinden kurulmuş. Ortaya çıkan bilgilere göre Dwyer, bir diğer IRMS çalışanı olan ve Szekler Lejyonu'nda Flores'le birlikte çalışmış olan Tibor Revesz'le tanışmış. Dwyer'ı Flores'e götüren isim ise Revsz olmuş.

Olay üzerindeki inceleme sürerken, olayın çok sayıda yeni ulusal ve uluslararası bağlantısının ortaya çıkabileceği belirtiliyor.