Sosyal devletin yerine Deniz Feneri

Almanya’da hukuki süreci tamamlanarak cezası kesilen Deniz Feneri Derneği Türkiye’de hiçbir şey olmamış gibi faaliyetlerine devam ediyor.

soL (DIŞ HABERLER) Geçen yıl Almanya'da yolsuzluk iddiasıyla mahkemeye çıkan ve failleri ceza alan Deniz Feneri Derneği, faaliyetlerine devam ederken destekten yoksun kalmıyor. Dün Denizli'de bir mağaza açılışıyla gündeme gelen dernek Vali yardımcısı Muhsin Çatmadım'ın övgülerine mazhar oldu. Bayramyeri Meydanı Değirmenci Pasajı'nda mağaza açılışında kurdeleyi kesen Yardımcı Çatmadım, "Deniz Feneri sadece Türkiye'de değil, tüm dünyada yardıma muhtaç insanlara ulaşıyor, yardım yapıyor. Kendilerini kutluyorum, halkımızın duyarlılığıyla başarılı çalışmalarının devam edeceğini umuyorum" dedi.

Almanya'da dava sona erse de Türkiye'de hala gündemden düşmeyen ve hasıraltı edilme ihtimalinden korkulan Deniz Feneri Derneği'ni öven Çatmadım ayrıca derneğin faaliyetlerini sosyal devlet kapsamında değerlendirdi.

Deniz Feneri Derneği'nin sosyal devlet olmanın gereğini yerine getirdiğini belirten Çatmadım, hükümetin sadaka ve sosyal devleti bir tutma fikrinden yola çıktığını açık etti.

Çatmadım, "Sosyal devlet olmanın gereğini yerine getiriyoruz. Canla başla çalışıyoruz. Deniz Feneri ... aracılığıyla yardımsever vatandaşlarımız da muhtaç insanlara ulaşıyor" dedi.