soL'da ÖDP dosyası

NULL

soL dergisinin bu haftaki kapak manşeti &quot&OumlDP'de Ne Oluyor?&quot sorusunu y&oumlneltiyor ve dosya sayfalarında bunun yanıtını arıyor. Dergi, bu partiye, &ccediloğu ilkesel d&uumlzlemde eleştirel bakışı ge&ccedilerli olmak kaydıyla, i&ccedilinde barındırdığı farklı seslere de kulak verme, yansıtma perspektifiyle, &quoti&ccedilişlerine karışmama&quotyı ama yaşanan tartışmalara değinmeyi ve kendi a&ccedilısından değerlendirmeyi yeğliyor. Bunu yaparken, &quotmedyatik g&uumlmb&uumlrt&uuml&quotde sesi bastırılanları &oumln plana &ccedilıkarmayı esas alıyor.

&quot&OumlDP: Nereden Nereye...&quot başlıklı a&ccedilış yazısı, son olarak &OumlDP Genel Başkanı Ufuk Uras ve destek&ccedilileriyle, başından beri partideki en ağırlıklı kesimi oluşturan Devrimci Yol geleneğinin temsilcileri arasında yaşanan tartışmanın tarihsel arka planına bakıyor. Bunu, Ufuk Uras'ın parlamento &ccedilatısı altındaki faaliyetlerinden hareketle siyasal duruşunun ele alındığı yazı izliyor. Parti i&ccedilindeki ağırlıklı kanat ile Ufuk Uras arasındaki, basının &quotErgenekon &ccedilatlağı&quot olarak haberleştirdiği, &OumlDP Merkez Y&uumlr&uumltme Kurulu'nun yaptığı yazılı a&ccedilıklamayla kamuoyunun g&uumlndemine gelen &ccedilelişmeyi de i&ccedileren bir genel değerlendirmeyi, &OumlDP Genel Başkan Yardımcısı &Oumlnder İşleyen kaleme almış. soL, s&oumlz konusu a&ccedilıklamanın metnine de yer veriyor. Metin &Ccedilulhaoğlu'nun partiyi genel analiziyle dosya tamamlanıyor.

Kapak dosyasını izleyen haber, ABD'nin Afganistan işgalindeki askeri takviye birliklerinin ge&ccediliş yolunu Karadeniz olarak belirlemesinin, &oumlzellikle T&uumlrkiye ve Trabzon Limanı i&ccedilin anlamını a&ccedilımlıyor. CHP'nin yeni parti programı da derginin ele aldığı konulardan.

Beşiktaş sahilindeki tarihi t&uumlt&uumln deposunun AKP parag&oumlzl&uumlğ&uumlyle &quotturistik rant&quot uğruna otele d&oumln&uumlşt&uumlr&uumllmesinin &oumlyk&uumls&uuml, buranın ilk &ccedilalışanlarından ve ilk kuşak TKP &oumlnc&uumllerinden Zehra Kosova'nın &quotBen İş&ccediliyim&quot kitabından ve yine aynı d&oumlnemin emek&ccedilileriyle yapılan g&oumlr&uumlşmeden yansıtılıyor.

Derginin orta sayfa konuğu, Cumhuriyet yazarı Ergin Yıldızoğlu. Kaan Arslanoğlu'nun g&oumlr&uumlşt&uumlğ&uuml Yıldızoğlu, d&uumlnyanın ve T&uumlrkiye'nin genel siyasal konumuna bakarken, DTP'nin aydınlanma geleneğiyle bağına vurgu yapıyor.

K&uumlbalı aydınların ABD ablukasına karşı a&ccediltığı kampanyanın T&uumlrkiye'deki yankıları ve bulduğu destek haberini, Gen&ccedillerbirliği teknik direkt&oumlr&uuml Samet Aybaba'nın oyuncusu El Saka i&ccedilin sarfettiği s&oumlzleriyle g&uumlndeme oturan ırk&ccedilılık konulu geniş haber izliyor. Gen&ccedillerbirliği taraftarlarının b&uumly&uumlk tepkisini, amigoları&nbsp Nedim Celasun ve taraftar kuruluşu Alkaralar'ın &uumlyesi Necdet &Oumlzkazancı dile getiriyor.

Derginin &quotSolabakan&quot sayfasında Charlie Chaplin, &quotTarihten&quot sayfasında Willy Brandt, &quotOkumaca-Dinlemece&quot sayfasında sanat, aydınlar, sermaye bağıntısı var.

Kemal Okuyan'ın k&oumlşe yazısı, Avrupa Sol Partisi Başkanı Lothar Bisky ile, Radikal yazarı Oral &Ccedilalışlar arasındaki s&oumlyleşiyi konu alıyor, &quot&oumlzg&uumlrl&uumlk&ccedil&uuml&quot sol ile &quotmilliyet&ccedili&quot sol kavramlarını değerlendiriyor.

soL'un arka kapağı, yaklaşan yerel se&ccedilimler i&ccedilin adayların y&uumlr&uumltt&uumlkleri &ccedilalışmalara ve &quotm&uumlthiş&quot projelere ayrılmış.