Silahlı Mazlum-Der üyesine Vakit'ten savunma

Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi'nde afiş asmak isteyen Mazlum-Der üyeleri ile öğrenciler arasında yaşanan kavgada, bir Mazlum-Der'linin üzerinden silah çıktı. Vakit gazetesi Mazlum-Der üyelerini koruyan bir haber yayınlarken TKP'ye de saldırmayı ihmal etmedi.

soL (HABER MERKEZİ) Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi'nde Mazlum-Der üyesi iki kişi okula afiş astıkları sırada kendisini uyaran Öğrenci Kolektifleri üyesi kız öğrenciyi tartaklamaları üzerine çıkan olaylarla ilgili Vakit gazetesi TKP'yi hedef gösteren bir haber yayınladı. Kız öğrenciyi tartaklayan Mazlum-Der üyelerine, Türkiye Komünist Partisi üyesi öğrenciler müdahale etti. Öğrencilerin müdahalesi sırasında yaşanan kargaşada bir Mazlum-Der'linin üzerindeki silah yere düştü. Arbede sonrasında yerdeki silahı alarak uzaklaşmaya başlayan ve Allahu Ekber diye bağıran gericiler, sonrasında okul güvenliği tarafından gözaltına alındı.

Silahları güvenlik tarafından alınan Mazlum-Der üyeleri, polise teslim edildi. Bu iki kişinin aynı üniversitenin İletişim Fakültesi'nde okudukları ortaya çıkınca, İletişim Fakültesi Dekanı'nın yanına giden öğrenciler, Mazlum-Der üyeleri hakkında gereken işlemin yapılmasını istediler. Dekanlıktan alınan bilgiler, bu iki kişiye bir yaptırım uygulanacağı yolunda.

Vakit gazetesi Mazlum- Der ile ilgili yaptığı bugünkü haberinde ise üzerinden silah çıkan üniversite yönetimince gerekenin yapılacağı açıklanan Mazlum-Der üyeleri hakkında savunma yapılırken Türkiye Komünist Partisi üyelerine de saldırıldı.

Vakit gazetesinin haberinde TKP'den "Türkiye'deki birçok provokatif eylemin arkasında çıkan ETÖ destekçisi Türkiye Komünist Partisi (TKP) üyesi bir grup" şeklinde bahsedilirken "Tarihe kanlı 1 Mayıs olarak geçen 1977 olaylarında da en önde yine TKP'li eylemciler vardı. Eylemci grubun provokasyonu sonucu çıkan olaylarda 33 insan hayatını kaybetmişti. Polis, 1 Mayıs İşçi Bayramı öncesi, TKP ve benzeri birçok örgütün provokatif eylemde bulunması olasılığına karşı, bir dizi önlem aldı" denildi.

Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi'nde yaşanan olaylarla ilgili Vakit gazetesin servis ettiği çarpıtma haber öğrenciler tarafından tepkiyle karşılandı. Mazlum- Der üyelerinin Öğrenci Kolektifleri üyesi bir kız öğrenciyi tartaklamalarının ardından ortaya çıkan olaylarla ilgili öğrenciler Mazlumder üyelerinin silahla kendilerini okul içerisinde açık bir şekilde tehdit edildiklerini belirterek Mazlumder üyeleri ve Vakit gazetesi hakkında hukuki yollara başvuracaklarını belirttiler.