Savcı Öz’ün terfisi durduruldu

Ergenekon soruşturmasını yürüten Cumhuriyet Savcısı Zekeriya Öz’ün terfisini, Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu hakkındaki iddialar nedeniyle durdurdu.

soL (HABER MERKEZİ) Birinci sınıfa ayrılacak hakim ve savcıları belirleyen Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu, gerekli süreleri tamamlayan Savcı Öz'ün terfisini hakkındaki iddialar nedeniyle durdurdu. Kurul Öz'ün terfisine karar verseydi, Yargıtay üyeliğine atanabilme şansı olacaktı.

HSYK, Öz'ün "birinci sınıfa ayrılmış ve üç yılını tamamlamış" savcı statüsüne alınıp alınmayacağını görüşerek, Öz hakkındaki incelemelerin tamamlanmasını istedi.

Öz hakkında Aydın'ın Çine ilçesinde görev yaptığı döneme ilişkin çok sayıda suç duyurusunun HSYK'ya ve Adalet Bakanlığı'na gönderildiğinin bildirildiği toplantıda, öncelikle bu incelemenin tamamlanması gerektiğine karar verdi.

Kurul, Öz'ün Çine görevi sırasındaki iddialar dışında, Öz'ün Ergenekon soruşturmasını yürütürken görevini kötüye kullandığı iddialarıyla ilgili olarak yapılan suç duyuruları üzerine Adalet Bakanlığı'nın verdiği soruşturma açılmasına gerek olmadığına ilişkin karara yapılan itirazların da sonucunun beklenmesi gerektiğine işaret etti.

Adalet Bakanı M. Ali Şahin'in Katılmadığı Kurul toplantısında, Öz'ün terfisinin iki konudaki sürecin tamamlanmasının ardından görüşülmesine karar verdi.

Ergenekon Savcısı Öz'ün Çine'de görev yaptığı dönemde bazı usulsüzlükler yaptığına ilişkin iddialar Aydınlık dergisi tarafından gündeme getirilmiş, Zaman gazetesi tarafından yalanlanmıştı.