Savaş: Türkiye'de İslamcı faşist yönetim var

Yargıtay Onursal Cumhuriyet Başsavcısı Vural Savaş, Ergenekon kapsamında yasa ve anayasaya aykırı uygulamaların devam ettiğini belirterek, “Türkiye’de İslamcı faşist bir yönetim var” dedi.

soL (HABER MERKEZİ) Yargıtay Onursal Cumhuriyet Başsavcısı Vural Savaş, Ergenekon soruşturmasıyla birlikte Türkiye'de hukuk devletinin rafa kaldırıldığını söyledi. Davanın omurgasının Tuncay Güney'in sözde 2001 yılında verdiği mülakat olduğunu belirten Savaş, "Güney'in açıklamalarına dayanarak bırakın dava açmayı, bu açıklamaları herhangi bir duruşmada delil olarak bile kullanamazsınız. Zaten iddianamenin 4'te 3'ü kanuna aykırı şekilde elde edilmiştir. İddianame, anayasamızın 38. maddesi gereğince kullanılmasına imkân olmayan delillere dayanıyor" dedi.

Ergenekon savcıları suç işliyor
Ergenekon kapsamında yasa ve anayasaya aykırı uygulamaların devam ettiğini söyleyen Savaş, Ergenekon savcılarının görevini kötüye kullanarak ve açıklanmaması gereken devlet sırlarını açıklayarak, kişilerin özel hayatlarını ihlal ederek suç işlediğini söyledi. Bu kadar kasıtlı suç işleyen savcıların meslekte bir gün bile tutulmaması gerektiğini ifade eden Savaş, Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin izin vermediği için savcılar hakkında soruşturma yapılamadığını ifade etti. Ergenekon soruşturmasını yürüten Savcı Zekeriya Öz'ün birinci sınıfa ayrılmamış bir savcı olduğunu kaydeden Savaş, "AKP iktidar oluncaya kadar Hâkimler ve Savcılar Yüksek Kurulu'nun (HSYK) ilke kararı gereğince birinci sınıfa ayrılmamış savcılar, İstanbul gibi birinci bölgeye atanmazlardı. Üstelik birinci sınıfa ayrılmak bir liyakat göstergesidir. Bütün siciliniz incelenerek birinci sınıfa ayrılıp ayrılmamanıza karar verilir. HSYK dosyasındaki belge bilgilere göre bu savcıyı birinci sınıfa ayırmamıştır. Öz, hem liyakat, hem de kıdem bakımından böyle bir soruşturmada görevlendirilmemesi gereken bir savcıdır" dedi.

Savcılar idarenin güdümünde
Yeni dalgalarla birlikte Ergenekon'un "ucu açık bir soruşturma" değil, "ucu açık bir hukuksuzluk" olarak nitelendirmeye başladığını dile getiren Savaş, Adalet Bakanı Şahin izin vermediği için işlediği suçlar dolayısıyla haklarında soruşturma yapılamayan hâkim ve savcıların idarenin güdümünde bulunduğunu kaydetti.

Savaş, Ergenekon soruşturmasıyla özellikle Fethullah Gülen'i eleştiren AB ve ABD yanlısı olmayan aydınların sanık sandalyesine oturtulmaya devam edeceğini söyleyerek "Böyle bir adalet bakanı olduğu sürece, bunun önlenmesi de artık imkânsız. Ergenekon ile birlikte Türkiye'de hukuk devleti rafa kaldırılmıştır. Türkiye'de İslamcı faşist bir yönetim vardır" dedi.