Sahi Fethullah Gülen neci?

Zaman gazetesi, Vatan gazetesinin internet sitesinde yayınlanan montajlı Fethullah Gülen videosuna, &quotbir din adamıyla bu şekilde dalga geçilemez&quot diyerek tepki gösterdi. Peki Gülen sadece din adamı mı?

soL (HABER MERKEZİ) Vatan gazetesinin internet sitesinde yer alan Fethullah G&uumllen videosu, tartışmalara neden oldu. Site d&uumln Fethullah G&uumllen'in vaaz g&oumlr&uumlnt&uumls&uumlne davul ve Metallica amblemi montajlayarak hazırladığı bir videoyu, &quotİnternetin en komik geyikleri&quot isimli dosyada yayınladı.

Vatan'ın bu hareketini &quotsaldırı&quot olarak değerlendiren Zaman gazetesi, haberinde &quotVatan gazetesinin cinsellik ağırlıklı haber sitesi 'gazetevatan' &quot gibi ifadeler kullanarak &quotkarşı saldırı&quotya ge&ccedilti.

&quotDini değerlere saldırıyorlar&quot
Vatan'ın montajlı videosuna &ccedilok sinirlenen Zaman, &quotD&uumlnyanın her yerinde dini değerlere ve din adamlarına saygı g&oumlsterilirken, vaaz etmenin dini bir vecibe olduğundan habersiz Vatan internet edit&oumlrleri, bir vaazı alaya almakla bir kere daha bilin&ccedilaltlarını a&ccedilığa &ccedilıkardı&quot diyerek, bu videonun &quotdine saldırı&quot olduğunu iddia etti. Zaman, Vatan'ı &quotOnlara g&oumlre dini inan&ccedil ve vecibeler alaya alınabilecek ve tahkir edilebilecek mizah unsurları&quot s&oumlzleriyle su&ccedilladı.

Fethullah din adamı mı?
Vaazlarında siyasi konulara sık&ccedila değinen G&uumllen'in din adamı kimliğinin, siyasi misyonundan geldiği biliniyor. Yıllardır, tarikatının genel se&ccedilimlerde destekleyeceği partiyi belirleyen G&uumllen, bunun yanı sıra uluslararası siyasette de &oumlnemli bir fig&uumlr. ABD'nin &quotIlımlı İslam&quot el&ccedilisi olan ve &quotdinler arası diyalog&quot s&uumlre&ccedillerinde aktif rol alan G&uumllen'in d&uumlnya siyasetine katkısı bunlarla sınırlı değil.

G&uumllen'in d&uumlnya siyasetine en b&uumly&uumlk katkısı tarikat okulları. Bu okullar sayesinde bir&ccedilok &uumllkeye m&uumldahale eden G&uumllen tarikatı, Sovyetler'in &ccedil&oumlz&uumll&uumlş&uumln&uumln ardından Orta Asya'da yaptıklarını şimdi Kuzey Irak'ta yapıyor.