Sabah’ın 12 buçuğuncu dalgası yalanlandı

Sabah gazetesi “güvenilir kaynaklarına” dayanarak Sabih Kanadoğlu’nun da Ergenekon soruşturması şüphelisi olduğu ve ifade vermeye çağrıldığını yazdı hatta tebligat tarihi verdi. Ancak haber iki gün sonra savcılar tarafından yalanlandı.

soL (HABER MERKEZİ) 31 Mayıs'ta Sabah gazetesi Yargıtay Onursal Cumhuriyet Başsavcısı Sabih Kanadoğlu'nun Ergenekon soruşturması'nda "şüpheli" olarak yer aldığını ve savcı Zekeriya Öz tarafından gizlice sorgulanacağını "haber verdi". "Sabah'ın güvenilir kaynaklardan edindiği bilgiye" dayandırılan haberde Kanadoğlu'na yapılacak olan tebligatın 29 Mayıs 2009 tarihli olduğu ve "önümüzdeki beş gün içinde İstanbul Beşiktaş'taki Cumhuriyet Başsavcılığı'na gelerek, Ergenekon soruşturmasını yürüten savcı Zekeriya Öz'e bizzat ifade vereceği, Kanadoğlu'na Ergenekon örgütüyle ilgili genel soruların yanı sıra, Danıştay baskını ve Cumhuriyet Gazetesi'nin bombalanması olaylarının sorulabileceği" ileri sürüldü.

Star gazetesinin de kesin ifadelerle, "Kanadoğlu dört gün içinde ifade verecek", "bu süre zarfında ifade vermeye gelmemesi durumunda, polis marifetiyle savcılığa getirilmesi gündeme gelecek" şeklinde duyurduğu haber Anadolu Ajansı'nın soruşturma savcılarına dayanarak verdiği Kanadoğlu'nun ifadesinin alınmasına dönük herhangi bir kararın olmadığı haberiyle yalanlandı.

Kanadoğlu'nun avukatının da dün sabah Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na konu hakkında bilgi almak için dilekçe verdiği ve dilekçe daha işleme konulmadan, İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Aykut Cengiz Engin'in adliye çıkışında gazetecilere "Yalan, uydurma. Yok öyle bir şey" dediği belirtiliyor.