Papa hac ziyaretini tamamladı

Papa’nın Ortadoğu ziyareti sona erdi. Papa ayrılmadan önce yine "barış" mesajları verdi.

soL (DIŞ HABERLER) Ortadoğu'da 8 gün süren gezisini sona erdiren Papa 16. Benedict ayrılırken barış mesajları verdi. Gezisi sırasında Filistin'e gitmeyen Papa, İsrailli üst düzey yetkililerin katılımıyla düzenlenen veda seremonisinde "Daha fazla kan daha fazla savaş olmasın" dedi.

Veda konuşmasında soykırımın asla unutulmaması gerektiğini hatırlatan Papa, Filistin ve İsrail arasındaki çatışmanın da sona ermesi için iki devletli çözümü yeniden önerdi. Gezisinde Gazze Şeridi'ni bölen duvarın kenarından geçtiğini belirten Papa, "Umarım bu kutsal topraklarda bu tür ayrılıklara olmadan güvenlik ve uyum içinde yaşanılır" dedi.

Ziyareti sırasında gezdiği her yerde barış mesajları veren Papa'nın açıklamalarından İsrail yönetimi de memnun kaldı. İsrail Devlet Başkanı Şimon Peres, Papa'nın soykırımı kınayan sözlerinin yüreklerini dokunduğunu belirten bir açıklamada bulundu.

Papa Ortadoğu'da bulunduğu süre içinde Filistin Devlet Başkanı Mahmut Abbas, İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu'yla da görüştü.