Örgütün "en tehlikelisi" salındı

Yalçın Küçük dün tahliye edildi. "Örgüt lideri"ni salanlar mı aymaz, ipe sapa gelmeyen haberler üretenler mi fazla edepsiz?

soL (HABER MERKEZİ) Ergenekon soruşturması kapsamında 7 Ocak'ta gözaltına alınan ve 12 Ocak'ta tutuklanan Yalçın Küçük, dün tahliye edildi. Küçük, tutuklu kaldığı süre zarfında, hükümete yakınlığıyla bilinen gazete ve televizyonlarda, "Ergenekon Terör Örgütü"nün yöneticisi ilan edildi. Geçmişte PKK lideri Abdullah Öcalan ile görüştüğü hatırlatılarak, "PKK'nin Ergenekon içindeki temsilcisi" de yapılıvermişti.

Suçlamak için mahkeme kararına gerek duymadılar
Özellikle Samanyolu, Kanal 7 kanalları, Zaman, Bugün, Taraf ve Star gazeteleri, Yalçın Küçük'ün tutuklanmasının ardından, yazar hakkında dezenformasyon kampanyasına imza attılar. Sızdırılan iddianameyle, şaibeli isimlerin dayanaktan yoksun konuşmalarıyla, Yalçın Küçük "Ergenekon Terör Örgütü"nün yöneticisi olarak sunuldu. Mahkeme kararı kesinleşmeden kişinin suçlu ilan edilemeyeceği ilkesi yok sayıldı ve Küçük hakkındaki iddialar havalarda uçuştu.

Söz konusu yayınların tamamında, Yalçın Küçük, Öcalan ile yaptığı görüşmelerle "yıpratılmak" istendi. Gazeteler "Ergenekon Terör Örgütü üyesi" dedikleri Küçük'ün çoğu haberinde Öcalan ile çekilmiş fotoğraflarını kullanmayı tercih ettiler.

Öcalan'ın cümlesi iddialarının tek dayanağı
Kanal 7, PKK'nin eski yöneticilerinden Selim Çürükkkaya'yı "Haber Saati"ne çağırarak, önce Öcalan'ın Ergenekon'un buyruklarını dinleyen ve izleyen bir kişi olduğunu anlattırdı, ardından Küçük'ün örgütte Öcalan'dan daha etkili olduğunu söyletti. Çürükkaya, Ergenekon'un Öcalan'ı Küçük üzerinden yönlendirdiğini iddia ediyordu. Öyle ki, Çürükkaya, Küçük'ün kendisinden çok daha fazla yetkisi olduğunu da açıkladı.

Benzer iddialar ertesi gün gazetelere de düştü. Tuncay Güney'in "PKK'nin teorisyeni Küçük'tür" ifadeleriyle servis edilen haberlerde, Yalçın Küçük PKK'yi Ergenekon'da temsil eden isim olarak tanıtıldı. Öcalan'ın Küçük'e "senin her cümlen benim beynimde bir kıvılcım meydana getiriyor" sözleri ise iddiaların kanıtı sayıldı.

Kendilerini yalanladılar
Söz konusu yayın organları saldırının dozajını iyice artırırken, kendi haberleriyle çelişmeye de başladılar. Küçük'ün PKK'nin akıl hocası, yönlendiricisi ve Ergenekon içindeki temsilcisi olduğu iddialarının yerini, bir sonraki gün "silahlı eylemlere o karar verirdi" iddiaları aldı. Dahası, bazı gazeteler, Küçük'ün PKK'den para aldığını da iddia edebildi.

Taraf gazetesinin polis yazarları Önder Aytaç ve Emre Uslu, 12 Ocak'taki yazılarında, Küçük'ün hem PKK üyesi hem de Ergenekon üyesi olduğunu iddia ettiler. "ETÖ üyesi Yalçın Küçük" ifadesiyle biten yazıda, Küçük'ün sadece siyasi geçmişi özetlenerek, "ortaya çıkan çıplak gerçek şu: Yalçın Küçük hayatı boyunca hep örgüt üyesi olarak yaşadı" denildi.

Savunma ve yanıt verme hakkı ortada yokken hakkında onlarca iddia ortaya atılan Yalçın Küçük, kamuoyuna "PKK ve Ergenekon liderlerinden" diye sunulduktan sonra, dava savcısı tarafından 22 Ocak'ta tahliye edildi.